Veliki uspjeh odbojkaške ekipe Osnovne Škole Poreč na Državnom prvenstvu u Vinkovcima

Sport
07.06.2018 08:35
D. Požarić
Završnica u Vinkovcima
Završnica u Vinkovcima
U Vinkovcima je od 3. do 5. lipnja održana završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2017./2018. na kojoj je nastupalo 820 učenika i 68 voditelja u sportovima - futsalu, odbojci, rukometu, košarci i atletici.
Učenice Osnovne škole Poreč izborile su završni nastup među četiri najbolje školske ekipe 5. i 6. razreda u odbojci u Republici Hrvatskoj. Put do završnice nije bio jednostavan - na početku su osvojile 1. mjesto na međuškolskom-gradskom natjecanju u Poreču, zatim i 1. mjesto u Istarskoj Županiji na natjecanju u Rovinju, te im je još predstojala nimalo lagana poluzavršnica natjecanja u Karlovcu u kojoj su izborile također 1. mjesto pobijedivši tri ekipe - najbolju ekipu Sisačko-moslavačke županije OŠ Glina, najbolju ekipu osnovne škole iz Karlovačke županije te najbolju ekipu iz Primorsko-goranske županije, OŠ Viškovo.
Na završnici državnog natjecanja učenice OŠ Poreč nastupale su u sastavu: Veronika Dušanka Vukušić, Leana Burilo, Antonija Hrvatin, Nika Kalčić, Ema Poropat, Dora Rajko, Nina Sain i Maura Sirotić. Kroz natjecanje pratio ih je i vodio njihov učitelj Milosav - Mišo Milinković, a na samoj završnici natjecanja u pratnji je bila i učiteljica Elena Vivoda.
Učenice su u tijesnoj završnici osvojile 4. mjesto u državi, a što je najvažnije, sa sobom su ponijele lijepo iskustvo koje će pamtiti cijeloga života. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti