Veliki pljesak pokretaču Soldatiću povodom deset godina djelovanja Limene glazbe Kaštelir-Labinci

Lokalno
22.12.2008 00:00
D. Požarić
Orkestar je pokrenuo Elvis Soldatić
Orkestar je pokrenuo Elvis Soldatić
KAŠTELIR - Jedno desetljeće djelovanja proslavila je ove subote Limena glazba Kaštelir-Labinci velikim božićnim koncertom u prepunoj sali mjesnog Doma. Predstavila se repertoarom evergrina, jazz standarda i prigodnih blagdanskih skladbi, pod ravnanjem voditelja Elvisa Soldatića. Uz nekoliko iznimki, u orkestru s 40-ak aktivnih članova uglavnom sviraju osnovci i srednjoškolci.
Ana Pilat, Tina Kovač, Alen Brgudac, Ivan Bukvić i Kristijan Gašparini dobili su priznanja za desetljeće neprekidnog muziciranja pod okriljem ove Limene glazbe. Dobio ga je i bubnjar Guerino Bergodac, njen najstariji član, sa zavidnih pola stoljeća glazbeničkog staža, te Rudi Kocijančić, predsjednik Limene glazbe Kaštelir-Labinci u posljednjih pet godina.
Umjetničkom slikom te velikim pljeskom okupljenih roditelja i posjetitelja nagrađen je voditelj Soldatić. Općinski načelnik Enio Jugovac, Nevenka Kocijančić iz Turističke zajednice i ravnateljica područne osnovne škole Irena Rinaldis priznanja su primili za podupiranje rada mladih glazbenika. Uz to, načelnik je predsjedniku Kocijančiću uručio donaciju od deset tisuća kuna.
Kroz orkestar je dosad prošlo više od 80 ljudi i svake se godine upisuju novi članovi. Nastupi na svim važnijim mjesnim priredbama postali su rutina, a »limenjaci« bilježe i gostovanja na susretima diljem Hrvatske te u Sloveniji i Italiji.
M. DODIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti