Velike gužve kod Vrvari potaknule korištenje pješačkog mosta za vožnju do grada

Lokalno
30.11.2012 14:49
D. Požarić
Pješačkim se mostom ovih tjedana vozi više nego ikad
Pješačkim se mostom ovih tjedana vozi više nego ikad
U više smo navrata pisali o neuspjehu lokalnih vlasti da onemogući vožnju preko pješačkog mosta koji spaja naselja Vrvari i Bolnica. Jer, čim bi prepreke bile postavljene, netko bi ih uklonio "u roku odmah".
Posljednjih smo dana od nekoliko čitatelja sa područja Vrvari zamoljeni pisati o toj uništenoj bijeloj cesti koja se ovih dana koristi više nego ikad, jer se mnogima ne da čekati u kolonama na privremenom semaforu gradilišta novog rotora. Drugi su nam pisali i govorili o potrebi da se bijeli put preko pješačkog mosta naspe i zatrpaju rupe, kako bi se tuda moglo voziti.
No, teško je očekivati da se takvo nešto može dogoditi, jer namjena mosta nije da se njime voze osobna ni teretna vozila. Jednako tako, i sama cesta je zapravo puteljak na kojem se dva vozila ne mogu normalno mimoići.
Upitali smo o toj problematici i pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav Milana Lakovića koji nam je rekao da se u pripremi privremene reorganizacije prometa uoči početka radova na rotorima Parens i Vrvari razmišljalo o korištenju pješačkog mosta i spomenute ceste kao privremene alternativne prometnice. No, problem je u nosivosti mosta koji nije konstruiran za promet vozila.
Zbog toga će mještani Vrvari, ali i mnogih drugih mjesta od Baderne do Poreča još neko vrijeme morati pričekati dovršetak radova na velikom rotoru. Prema onome što nam je Laković rekao, posao će, ukoliko ne bude nekih težih vremenskih neprilika ili tehničkih problema, biti dovršen sukladno planu.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti