Velika promjena vremena u Hrvatskoj: Upaljeni meteoalarmi, problemi i na cestama

Istra
13.04.2021 09:34
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Za danas je za cijelu Hrvatsku, izuzev istoka zemlje, oglašen meteoalarm. Za većinu zemlje proglašen je žuti meteoalarm zbog vjetra, kiše, grmljavine, a u središnjoj Hrvatskoj i na sjeveru zemlje i zbog snijega i leda.
Uz stvaranje snježnog pokrivača uglavnom u gorju, najavljuje u novoj prognozi za HRT meteorolog Zoran Vakula koji vozačima poručuje da ne kreću na put bez zimske opreme.
Do 8:30 sati brojne mjerne lokacije zabilježile su više od 50 mm kiše, prenosi Istramet. Oko Učke palo je do 93 mm, a toliko mjeri postaja Falalelići iznad Lovrana. 76 mm palo je u Žminju, 61 mm u Labinu, dok u Pazinu bilježimo 54 mm.
Od postaja uz obalu svakako se ističe Rovinj gdje meteorološka postaja mjeri čak 68 mm, a obilnih 47 mm palo je i u Puli.
Obilna kiša uzrokovala je bujanje istarskih rijeka. Nabujala je Mirna, a jača poplava jutros je prisutna i u Pazinskoj jami.
Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).
Zbog olujnog vjetra i snijega trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto.
Promet je dopušten samo za osobna vozila: autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica; autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti