Veli Maj: u planu izgradnja prometnice, društvenog doma i modernog igrališta

Lokalno
12.03.2021 08:52
D. Požarić
Plaža Materada
Plaža Materada
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić ovog je tjedna u društvu predsjednice mjesnog odbora Michele Bravar Kovačić i člana vijeća Vilija Čuša posjetio gradilišta i realizirane projekte u Mjesnom odboru Veli Maj.
Nakon dugogodišnjih problema s imovinsko-pravnim odnosima u dogovoru s vlasnikom je uklonjeno derutno zdanje nikad dovršenog odmarališta, poznatijeg kao Servo Mihalj.
Stara je škola u Velom Maju prije nešto više od dvije godine u potpunosti obnovljena i prenamijenjena u novi vrtić za dvije jasličke skupine djece. Uvjeti za otvaranje novog vrtića stvoreni su otvaranjem nove škole na Finidi, kad su odjeli koji su se nalazili u ovoj područnoj školi preseljeni u novi objekt, a Grad krenuo s prenamjenom stare škole u objekt za predškolsku djecu.
Uz asfaltiranja u svim naseljima MO-a, to je područje dobilo i potpuno novu LED rasvjetu, a dodatno su uređena i tražena parkirališta i nogostupi u naselju Vranići.
Ovaj je mjesni odbor posljednjih godina postao bogatiji i za dvije novouređene plaže: Špadići dužine 400 metara, potpuno obnovljena i učinjena dostupnom za osobe s invaliditetom i slabijim vidom te Materada – uvala Srgulje, dvjestotinjak metara duga, na kojoj su sanirani sunčalište i pristupne šetnice, a opremljena je i novim sadržajima.
U plaže na tom području ulažu i hotelijerske tvrtke.
Ovih se dana radovi odvijaju i na jednoj od najpopularnijih gradskih plaža, Materada – S.Martin, gdje je počelo uređenje modernog dječjeg igrališta koje će dodatno oplemeniti ponudu ove plaže.
U sklopu projekta „Živjeti zdravo“, moderno igralište opremit će se igralima i klupom za dojenje i prematanje Igralište
Uređenje Creske ulice privodi se kraju, te će uz kružno raskrižje, stanovnici toga dijela grada dobiti i uređenu biciklističko-pješačku stazu.
- Drago mi je da ćemo učiniti Cresku ulicu sigurnijom za pješake i bicikliste, jer ta je dionica i dio trase Parenzane, koja spaja bivšu kolodvorsku zgradu s naseljem Finida, kojom nekadašnja pruga prolazi kroz šumu prema St. Vergotini i dalje, rekao je gradonačelnik Peršurić, dodavši kako se u narednom razdoblju planira projektiranje prometnice koja će spojiti OŠ Finida s rotorom u Gornjim Špadićima, čime će biti olakšan pristup školi, ali će se i prometno rasteretiti drugi dijelovi grada te će se osigurati dodatan ulaz u naselje Gulići.
Sukladno željama mještana i mjesnog odbora, ovih je dana kraj boćališta u Srednjim Špadićima postavljen prateći objekt, koji će osim za same boćare biti i u funkciji prostora za druženja mještana.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti