Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Poreč

Lokalno
09.02.2016 18:06
D. Požarić
Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Poreč
Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Poreč
Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Poreč
Veleposlanica Narodne Republike Kine u Hrvatskoj, Nj.E. Deng Ying je u ponedjeljak, 8. veljače službeno posjetila Poreč. U prostorima gradske uprave dobrodošlicu joj je zaželio gradonačelnik Edi Štifanić.
Na primanju u Maloj vijećnici bili su i prvi tajnik Veleposlanstva Feng Shaolin i Liliy Liu Liying, Porečanka, predsjednica Hrvatsko-kineskog kulturnog centra i poduzetnica. Jedan je od povoda ponovnom susretu veleposlanice s predstavnicima Grada bila i proslava Kineske nove godine – godine majmuna, koja se ove godine obilježila upravo 8. veljače.
Prijem za kinesku delegaciju u Maloj vijećnici
Veleposlanica je zahvalila Gradu Poreču i gradonačelniku na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji dočeka protekle Kineske nove godine, koja je u porečkoj dvorani Žatika okupila velik broj posjetitelja. Umjetnička skupina Dalian iz Kine tom je prilikom kreativnom plesno-scenskom izvedbom Porečanima predstavila kinesku kulturu i običaje te obilježavanje Blagdana proljeća, odnosno Kineske nove godine, najvećeg i najznačajnijeg kineskog blagdana.
Treći je ovo veleposlaničin posjet Poreču otkad je 2013. godine stupila na dužnost. Uz dogovore o mogućoj daljnjoj suradnji s Kinom, razgovaralo se i o pokretanju edukacija iz kineskog jezika u Poreču. Kinesko veleposlanstvo već ih potpomaže u ostalim hrvatskim gradovima, pa su mu se pridružili učitelji i polaznici edukacija u Puli i Opatiji, koji su svoja znanja predstavili korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Poreč.
U Domu su im dobrodošlicu zaželjeli zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš i ravnatelj Doma Mario Laković te stručna voditeljica Sandra Čakić Kuhar. Nakon plesa i recitacija učiteljica kineskog jezika i kulture, veleposlanica je korisnicima Doma podijelila prigodne poklon-pakete i zahvalila na ponovnom druženju u Poreču. (dp)
Veleposlanica NR Kine u Domu za starije i nemoćne Poreč

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti