Večeras koncert na Trgu slobode: Brazzos Black Suit Trio

Mozaik
16.08.2015 09:04
D. Požarić
1
1
Briljantin u kosi, kožne jakne, plesne ritmove i duh američkih pedesetih godina na porečki Trg slobode donijet će večeras tršćanski rockabilly kvartet Brazzos Black Suit Trio. Koncert organizira porečka udruga za promicanje glazbene kulture Glazbena fabrika, uz pomoć lokalne Turističke zajednice te Pučkog otvorenog učilišta, a početak je u 21 sat.
Bend je je svoju glazbenu avanturu započeo kao trio kojeg čine gitarist i vokal Joe Thomas, kontrabasist Tramp soul Simon i bubnjar Mathias slim Butul, a nakon nekog vremena priključuje im se Paul Inn na usnoj harmonici, čime postaju kvartet. Iza spomenutih umjetničkih imena kriju se četiri mladića iz Trsta, a porečkoj publici predstavit će repertoar sastavljen od autorskih stvari i obrada poznatih rockabilly i blues pjesama pedesetih godina.
- Naša glazba inspirirana je bendovima kao što su Stray Cats, Eddie Cochran, Gene Vincent, Gov't Mule, Allman Brothers Band i Sugar Blue. Prvi EP snimili smo 2013 godine i odsvirali mnogo koncerata u Italiji, Austriji i Njemačkoj, od kojih bi izdvojio nastupe sa Mikeom Sponzom i Curtisom Jansenom, a ovo nam je prvi put da dolazimo svirati u Hrvatsku, kaže kontrabasist Simon.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti