Večer puna talenata u režiji Balotinih učenika

10.05.2013 13:03
Mihaela Peruško
Marijan Dežić i Dora Katana Martić
Marijan Dežić i Dora Katana Martić
Još jednom se pokazalo kako je Srednja škola Mate Balote prepuna talenata te kreativnih mladih osoba s odličnim idejama. Naime, Balotini su učenici u Pučkom otvorenom učilištu predstavili svoje uspjehe, znanja i radove u koje su uložili trud, vrijeme i srca.
Večer punu emocija i nevjerojatne energije otvorili su maturanti opće gimnazije s predstavom pod nazivom Kyrie eleison koja je pohvaljena na državnoj smotri Lidrano. Svojom avangardnom izvedbom predstavili su se i maturanti jezične gimnazije, poručujući da vrijedi savladati sve životne tišine, nemire i strahove kako bi se postigli unutarnji mir i zadovoljstvo. Bilo je tu i brojnih plesnih točaka, poput one Lejle Hasanagić , najboljeg ženskog talenta u Republici Hrvatskoj ili izvedbe učenica 4. razreda jezične gimnazije. Zatim su nam svoje glazbene vještine pokazali Marijan Dežić izvedbom Can Cana na harmonici te Toni Šimonović pjevajući i svirajući pjesmu Imagine . Osim brojnim drugim talentima, Leona Bokulić počastila nas je svojim tekstom pod nazivom Tihe riječi , glasne riječi, a Matko Sanjin Jovanović muškom je dijelu publike uputio maleni savjet kako doći do ženskoga srca monologom iz romana Sjena vjetra . Veliki dio ove promocije škole bila su županijska, međužupanijska i državna natjecanja na kojima su naši učenici postigli već tradicionalno zavidne rezultate te bi se samo o njima mogao napisati jedan poprilično dugi članak. U sklopu ovih rezultata znanja, Alen Perčić predstavio nam je svoju prezentaciju s državnog natjecanja iz talijanskog jezika pod nazivom La musica è . Na pozornicu su se vratili Lejla, Alen i Sanjin izvedbom Jabu ke te Nina Čuš sastavom u kojem nam je rekla koliko je ponosna što je dio jedne ovako uspješne škole! Za kraj smo čuli one koje su glas o našoj Baloti proširile diljem cijele Hrvatske, krasne zborašice koje su nas još jednom podsjetile kako su zasluženo odnijele pobjedu u emisiji HRT-a Do posljednjeg zbora .
Ravnatelj Krešimir Bronić zahvalio se svim tim divnim mladim ljudima što se angažiraju i u dodatnim aktivnostima te što usprkos svim obavezama uspijevaju naći vremena za ono što vole, što ih ispunjava i raduje. Mi zaista priželjkujemo da će se i ubuduće organizirati ovakvi događaji jer građani Poreča zaslužuju znati kakvi se talenti kriju u njihovom gradu. Želimo im svu sreću u daljnjim projektima te se nadamo da će i dalje širiti radost, smijeh, pozitivnu energiju i uporno stavljati ljudima osmijeh na lice!
Ivana Zec i Katarina Babić, 2. OG

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti