Važnost tjelesne aktivnosti za osobe s invaliditetom

Zdravlje
12.04.2021 08:23
D. Požarić
1
1
U utorak 13. travnja 2021. godine održat će se treće predavanje iz „Programa promocije zdravlja i prevencije bolesti“. Organizira ga Savez udruga Rojca u sklopu projekta R.O.J.C.: Razvijamo – Omogućavamo – jačamo – Cijenimo.
Predavanje se održava u Dnevnome boravku DC-a Rojc, ali zbog trenutnih mjera zaštite od pandemije koronavirusa publika predavanja prati putem Zooma te putem Facebook stranice Rojcnet. Predavanje započinje u 18 sati, a traje do 19 i 30. Link za pristup nalazi se OVDJE.
Tema trećeg predavanja je Važnost tjelesne aktivnosti za osobe s invaliditetom. Predavačica je fizioterapeutkinja Viktorija Ivko.
Tjelesna aktivnost, zdravlje i kvaliteta života su blisko povezani. Dokazano je da svatko tko poveća tjelesnu aktivnost, čak i nakon dugih razdoblja neaktivnosti, poboljšava zdravstveno stanje. Osim toga, tjelesna aktivnost pomaže nam da se osjećamo bolje, da smo bolje raspoloženi te da bolje spavamo. Redovito bavljenje tjelesnom aktivnosti može podići osobnu razinu energije što je važno za postizanje cjelokupnog zdravlja. Osobe s invaliditetom također imaju koristi od redovnog održavanja tjelesne aktivnosti, ali, tjelesnu aktivnost je tada potrebno prilagoditi zdravstvenom stanju. Svaki sport i svaka aktivnost ima svoje svoje zakonitosti te svoje načine prilagodbe. Zbog tog je razloga poželjno da se prije početka baljenja određenom aktivnosti, osoba konzultira sa stručnjacima iz područja fizioterapije ili kineziologije.
Pitanja će biti moguće postaviti nakon predavanja. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti