Vaterpolo: Poreč u prijateljskom susretu pobijedio Bolognu rezultatom 10:8

Sport
27.06.2015 20:18
D. Požarić
Zajednička fotografija nakon vaterpolo utakmice Poreč - Bologna
Zajednička fotografija nakon vaterpolo utakmice Poreč - Bologna
Sunce, plaže i more najvrjedniji su atributi porečkog turizma i doista je šteta da su vodeni sportovi u njemu tako tragično zapostavljeni. No, da entuzijazam ništa ne može ubiti svjedoči i porečki vaterpolo klub koji je danas na igralištu Gradskog kupališta odigrao prijateljsku utakmicu sa protivnikom iz talijanske Bologne.
Iako porečka publika usprkos medijskim najavama nije pokazala pretjerani interes za praćenje nadmetanja u nadasve zdravom olimpijskom sportu u kojem je naša državna reprezentacija među najboljima u svijetu, pokazali su ga kupači. Ispočetka su samo stidljivo gledali što se događa, a onda se polako počeli okupljati oko "bazena" i navjiati.
Prvi su zgoditak postigli Talijani, ali su ih Porečani brzo sustigli te prvu četvrtinu završili minimalnom prednošću od 2:1. U drugoj su prednost povećali na 5:2 i neprestano vodili do minutu i pol prije kraja utakmice kad su gosti uspjeli smanjiti na 9:8. Nakon toga je Denis Fero zabio efektan pogodak za konačnu pobjedu 10:8 , dok su Talijani svoju šansu odmah prokockali prebrzim šutem izdaleka koji nije mogao savladati raspoloženog vratara Giacoma Corazzu.
Uz njega su za Poreč igrali još i Igor Labinjan, Gregor Višković, Denis Sačić, Denis Fero (4), Ivan Biševac (2), Paolo Pilato (3), Ivan Radaković (1) i Daren Gašparac.
Za CUSB Bologna igrali su Flavio Fina, Fabio Deyla, Rafaele Zanotti (4), Michele Ramirez (1), Giovanni Beccari (2), Massimiliano Giordani, Porečan Alex Štifanić (1) i Michele Stagni.
Utakmica je završila zajedničkim fotografiranjem i razmjenom darova, a trener porečkih vaterpolista Valentin Babić rekao je za naš portal kako je igrom svojih igrača zadovoljan, obzirom na to koliko i u kakvim uvjetima uspijevaju trenirati.
Do susreta između Poreča i Bologne došlo je, inače, kontaktom putem Facebooka.
Više fotografija sa susreta objavili smo na našoj Facebook stranici .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti