Varvari: Potpisan sporazum s Hrvatskim cestama za gradnju rotora i oborinske odvodnje na ulazu u naselje

Grad Poreč
20.06.2024 14:24
kb
Loris Peršurić i Josip Škorić
Loris Peršurić i Josip Škorić
Izvor: Grad Poreč
Projekt izgradnje kružnog raskrižja na državnoj cesti DC 303 u naselju Varvari, na istočnom ulazu u Poreč, službeno je potvrđen potpisivanjem Načelnog sporazuma o suradnji i reguliranju međusobnih obaveza. Sporazum su nedavno u Zagrebu potpisali predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.
Investicija će riješiti dugogodišnje probleme protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika na jednom od najprometnijih ulaza u grad iz pravca Pazina. Trenutno T raskrižje s lijevim skretanjem iz pravca Poreča, te autobusna stajališta s obje strane glavne prometnice, predstavljaju rizik, osobito za školarce koji koriste ta stajališta. Uz to, postojeći problemi s oborinskom odvodnjom i nedostatak pješačkih staza između autobusnih stajališta dodatno kompliciraju situaciju.
Izgradnjom novog kružnog raskrižja, Varvari će dobiti funkcionalniji prometni sustav koji će uključivati zelene međupojase, bankine, pješačke komunikacije i nova autobusna stajališta. Također će se riješiti i oborinska odvodnja te svi aspekti komunalne infrastrukture.
- Ovim projektom rješavamo imovinsko-pravne odnose i izradu projektne dokumentacije, dok Hrvatske ceste preuzimaju javnu nabavu i financiranje izgradnje. Zahvaljujemo Hrvatskim cestama i direktoru Josipu Škoriću na suradnji. Trenutno smo u fazi izrade idejnog rješenja i ishodovanja lokacijske dozvole. Nakon dobivanja građevinske dozvole, Hrvatske ceste će raspisati javnu nabavu i krenuti s izgradnjom, izjavio je gradonačelnik Peršurić.
Osim ovog projekta, razgovaralo se i o daljnjoj rekonstrukciji ceste Poreč-Pazin, jedne od najprometnijih u Istri.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti