Valter Flego u Poreču predstavio Platformu 7x7

Istra
24.02.2013 09:56
D. Požarić
Valter Flego na predstavljanju programske platforme u Poreču
Valter Flego na predstavljanju programske platforme u Poreču
IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Felgo u petak je u Poreču održao prvo predstavljanje svog predizbornog programa pod nazivom P latforma 7 x 7, programske platforme za br ž u , sna ž niju i jo š veseliju Istru - Za Istru koja radi .
- Danas ovdje s vama započinjem svojevrsno programsko putovanje na kojem ću u sljedećih nekoliko tjedana u 7 gradova predstaviti 7 tematskih poglavlja svog programa , kazao je Flego i objasnio kako je riječ o 7 područja ključnih za razvoj naše regije i presudnih za kvalitetniji život njezinih ljudi.
Programska platforma 7x7 obuhvaća 7 područja života u kojima županija kao operativna instanca može pokrenuti, zakotrljati i promijeniti stvari.
- Platforma 7x7 za svako od poglavlja donosi 7 konkretnih točaka koje će donijeti istinski, opipljiv pomak u kvaliteti života svih nas u Istri , naglasio je Flego dodajući kako je u samom srcu platforme istarski čovjek i briga za naš regionalni identitet.
2
2
Prvo predstavljene na temu „Infrastruktura za razvoj i zaštitu okoliša” obuhvaća 7 točaka za zelenu Istru koja gradi i radi, a odnosi se konkretno na dovršetak izgradnje Istarskog ipsilona, na novi pomorski putnički terminal u Puli, pitanje vodoopskrbe, novu kanalizacijsku mrežu i odlaganje otpada, prirodni plin, obnovljive izvore energije i izgradnje sustava azila za napuštene životinje.
- Opredjeljenje za ekološki održivi razvoj Istre i zaštitu okoliša nema alternative. Kvalitetna infrastruktura preduvjet je održivog razvoja , poručio je IDS-ov kandidat za istarskog župana.
- U cestogradnji dovršavamo izgradnju Istarskog ipsilona u punom profilu, točnije izgradnju dionice autoceste između Matulja i Rogovića. Također, predviđena je gradnja dodatnog zaustavnog traka u dužini od 95 km na dionicama izgrađenim ranije te dupliranje vijadukta Mirna i vijadukta Limska draga , kazao je Flego.
Uz Ipsilon je prioritet i nastavak rekonstrukcije i modernizacije državnih, županijskih i lokalnih cesta kao i prometnica po gradovima i općinama.
Valter Felgo je najavio i realizaciju projekta pomorskog povezivanja Istre izgradnjom novog pomorskog putničkog terminala u sjevernom dijelu pulskog zaljeva, danas napuštenoj bivšoj vojnoj zoni. Osim pomorskog povezivanja Istre, taj projekt izuzetno je značajan za daljnji kontrolirani razvoj cruising turizma u Puli i Istri, kaže Flego.
- Pokrećemo pripremu i realizaciju cijelog niza projekata lučkih uprava: lukobran i gradsku rivu u Puli, produljenje luke u Vrsaru, lukobran i carinski gat u Poreču, lukobran u Rabcu ..., dodao je.
Treća konkretna mjera “Istra bez redukcija vode!” u sljedeće četiri godine, predviđa ulaganja u iznosu od 300 milijuna kuna za daljnji razvoj vodoopskrbe Istre kako bi se povezala izvorišta pitke vode i tako stabilizirala opskrba vodom te izgradili novi kilometri vodovodne mreže.
3
3
- Redukcija se više ne smije ponoviti! Također, važna stavka ovog poglavlja je i pitanje recikliranja otpada i nova kanalizacijska mreža , smatra Flego i nastavlja:
- Jedinstveno rješenje ove problematike obuhvaća: izgradnju Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Kaštijun“, sanaciju postojećih legalnih odlagališta i njihovu prenamjenu u reciklažna dvorišta i transferne stanice, unapređenje sustava odvojenog prikupljanja korisnog i opasnog otpada iz komunalnog otpada, edukaciju i podizanje razine svijesti kod građana za potrebom selektivnog prikupljanja otpada te sukladno tome, u kasnijoj etapi, i reciklažom otpada.
U planu je i nastavak plinofikacije Istre, pa će prirodni plin, osim građana Pule, početi koristiti građani i gospodarstva Rovinja, Poreča, Novigrada, Umaga, Labina, Vrsara i Funtane. Isto tako, planirano je i stvaranje preduvjeta za uvođenje obnovljivih izvora energije u energetski sustav Istre, kako bi konkretnim mjerama u idućem razdoblju preuzeli značajan dio "energetskog kolača" u Istri.
- Uz inzistiranje za pojednostavljenje procedure, uvodimo i subvencije za ugradnju solarnih izvora energije , poručio je Valter Flego.
Za kraj se dotaknuo još jednog po njemu bitnog problema, a to je izgradnja sustava azila za napuštene životinje.
- Danas u Istri postoji izražena svijest o potrebi za sustavnom zaštitom životinja, međutim, moramo pojačati aktivnosti koje će istinski zaštiti životinje. Zato stvaramo sustav azila za životinje u cijeloj Istri, u suradnji s gradovima i općinama te zainteresiranim udrugama i pojedincima , kazao je Flego.
Valter Felgo iskoristio je priliku da građanje pozove da se uključe u boljitku života u Istri.
- Moj je program otvorena autocesta kojoj se može priključiti svatko tko želi doprinijeti napretku Istre i kvaliteti života njezinog čovjeka. Priključite mi se, zajedno smo nova snaga koja Istru vodi u novo vrijeme , zaključio je na kanidat za istarskog župana Valter Flego na prvom predstavlajnju Platforme 7x7.
Prva u nizu programskih knjižica Platforme 7x7 pod nazivom “Infrastruktura za razvoj i zaštitu okoliša” može se preuzeti u pdf formatu na  www.valterflego.com .
4
4
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti