Valter Flego: Osvješćivanjem javnosti i edukacijom smanjiti broj oboljelih od karcinoma dojke

Istra
23.04.2013 13:39
B.Ž.
1
1
PULA - Kandidat za istarskog župana Valter Flego danas je podsjetio udrugu “Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea“.
Tom se prilikom sastao s predsjednicom udruge Ljiljanom Vojnić i ostalim članicama s kojima je razgovarao o aktivnostima i planovima te potrebama Gee.
- Karcinom raka dojke uvršten je u pet prioritetnih zdravstvenih problema u Planu za zdravlje Istarske županije stoga udruga poput „Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea“ ima veliki značaj za lokalnu zajednicu, istaknuo je Flego napomenuvši kako Hrvatska godišnje bilježi oko 2600 novooboljelih od kojih umire oko 1200. U Istri godišnje oboli 110-120 žena, a umire ih 30-40.
- Brojke upućuju na važnost podizanja svijesti javnosti i edukacije o značenju prevencije raka dojke. Jedini način ozdravljenja u slučaju raka dojke njegovo je rano otkrivanje. Prepozna li se u početnoj fazi potpuni oporavak je gotovo siguran, poručio je kandidat.
Valter Flego se, također, osvrnuo na točke svog programa koje se odnose na ovu tematiku i za koje će se on zalagati kad postane županom.
U programskom području „Za modernu zdravstvenu zaštitu i predanu socijalnu skrb“ naglasak je, kako je objasnio, stavljen upravo na prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju svih bolesti, a posebno onih koje su prepoznate kao prioriteti u Istri i predstavljaju glavne aktivnosti cjelokupnog sustava zdravstva Istre.
- U poglavlju „Regija po mjeri žene“ jedna od mjera odnosi se na unaprjeđenje zdravstvenih i socijalnih usluga namijenjenih ženama, od redovitih liječničkih pregleda specifičnih za žene, poput mamografije, do unapređenja zdravstvene skrbi i podrške za trudnice, rodilje i mlade majke, naglasio je Flego i dodao kako će se zalagati da se adekvatnim mjerama prevencije smanji broj oboljelih od karcinoma dojke.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti