Valamaru dodijeljena Zahvalnica Istarske županije za izniman doprinos na području turizma

Gospodarstvo
27.03.2024 18:25
kb
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere
Autor: Robert Marić
Izvor: Valamar
Na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije povodom obilježavanja Dana Istarskog statuta, Valamaru je dodijeljena Zahvalnica Istarske županije za izniman doprinos na području turizma u Istarskoj županiji kroz proteklih 70 godina poslovanja. Valamar Riviera je snažno oblikovala razvoj turizma i postala predvodnik gospodarskog i društvenog razvoja u najuspješnijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj.
- Tijekom sedam desetljeća svog postojanja, tvrtka Valamar Riviera se razvijala, širila i trudila postizati uvijek više u segmentu turističke infrastrukture i ponude te je, kao najveći investitor u hrvatskom turizmu, dala svoj veliki doprinos prepoznatljivosti Istre i Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Hvalevrijedni su i okrenutost tvrtke ka lokalnoj zajednici, društveno odgovorno poslovanje, te posebno usmjerenost na održivi razvoj turizma. Još jednom, iskrene čestitke i želim vam puno uspjeha u daljnjem poslovanju, izjavio je Boris Miletić, župan Istarske županije.
U svojim počecima, 1953. godine, tadašnja Riviera Poreč upravljala je sa svega dvjestotinjak kreveta u Poreču, dok danas Valamar može u jednom danu smjestiti 58.000 gostiju u 50 hotela, ljetovališta i kampova duž obale Jadrana i u Austriji. Već dugi niz godina sa svojih 8.000 djelatnika, Valamar je najbolji i najveći poslodavac u turizmu koji kontinuirano radi na povećanju primanja i poboljšanju uvjeta rada.  
Valamar je najveći investitor u hrvatskom turizmu s uloženih više od milijardu eura u posljednjih dvadesetak godina čime je snažno repozicionirao portfelj prema turizmu visoke kvalitete. U Istri se to posebno odnosi na realizirana ulaganja u Isabella Island Resort i Marea Suites u Poreču, Girandella Resort u Rapcu te Istra Camping u Funtani. U ovoj godini Valamar je nastavio s izgradnjom hotela Pical u Poreču koje će osigurati cjelogodišnji turizam najviše kvalitete te zaposliti 600 djelatnika na radnim mjestima visoke vrijednosti. Hotel Pical imat će 5* i radit će tijekom cijele godine, uz obilje raznovrsnih sadržaja za različite oblike odmora, što će povećati kvalitetu porečkog, istarskog i hrvatskog turizma. 
- Prije 70 godina osnovana je Riviera u malom mjestu Poreč, sa svega 20 zaposlenika. Od tada do danas, Valamar Riviera je postala jedno od 10 vodećih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj, poduzeće koje upravlja turizmom od Istre do Dubrovnika. Ponosni smo na sve naše destinacije, posebno ovdje na Istru, gdje smo doma i od kuda smo počeli. Zahvalni smo svim našim djelatnicima, dioničarima, partnerima i lokalnim zajednicama s kojima već godinama razvijamo održivi i društveno odgovoran turizam. Siguran sam da ćemo zajednički i u buduće, znati preuzeti odgovornost za 70 godina stvaranja, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.
Valamar kontinuirano ulaže u održivi razvoj destinacija, što uključuje uređenje plaža, šetnica, biciklističkih staza i drugih javno dostupnih sadržaja otvorenih lokalnoj zajednici tijekom cijele godine. U Valamaru je u prošloj godini 78 % hrane i pića nabavljeno u Hrvatskoj te je zaposleno preko 80 % domicilnih djelatnika. Među najvažnijim prošlogodišnjim društvenim projektima ističu se izgradnja vrtića u Poreču čime se povećao lokalni vrtićki kapacitet, podrška Valamara dječjem ljetnom kampu „Društvo Naša djeca“  te donacija zdravih, lokalnih Valfresco marendi školama u Labinu tijekom cijele školske godine.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti