Valamar se uključio u najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligenciji

Gospodarstvo
08.12.2020 13:27
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Valamar Riviera je pozvala sve svoje djelatnike da se uključe u projekt „Elements of AI“, koji se smatra najboljim programom za svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji na svijetu.
Ovu je besplatnu edukaciju pokrenula Finska u suradnji s Europskom komisijom u cilju povećanja znanja o umjetnoj inteligenciji i približavanja tematike široj javnosti, a Hrvatska je prva zemlja u regiji koja je prevela tečaj i učinila ga dostupnim građanima.
„Elements of AI“ je razvilo Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, dok je nositelj projekta udruga CroAI.
Porečka kompanija primjenjuje napredne tehnologije u raznim područjima poslovanja, a u tijekuje 50-tak digitalnih projekata i projekata inovacija, od kojih čak nekoliko već primjenjuje tehnologije umjetne inteligencije.
-Valamar kontinuirano ulaže u digitalizaciju i inovacije u poslovanju te je 2018. godine osnovao VALDI, tim za razvoj digitalnih usluga i rješenja koji u Valamaru stoji iza brojnih iskoraka poput self check-ina i automatizacije procesa putem robota. Ove godine kao odgovor na kriznu situaciju u svega par mjeseci VALDI je razvio Valfresco, online trgovinu. Stoga je Valamar objeručke prihvatio Elements of AI i pozvao sve djelatnike da se uključe s ciljem da barem 1% kolega prihvati ovaj izazov i usvoji znanja o umjetnoj inteligenciji“, naglasila je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u kompaniji.
Valamar će svim zaposlenicima koji uspješno savladaju tečaj omogućiti daljnji rad na digitalnim projektima te će ih uključiti u svoj Valamar Digital & Innovation tim. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti