Valamar sa svojim gostima doprinosi očuvanju šuma u Hrvatskoj

Hrvatska i svijet
19.07.2023 11:17
kb
Pošumljavanje
Pošumljavanje
Autor: Valamar
Valamar nastavlja s donacijskom kampanjom za sadnju stabala "Easy as One, Two, Tree" kojom poziva goste da smanje svoj ugljični otisak i doprinesu očuvanju šuma u Hrvatskoj. U 2022. godini Valamar je uz pomoć svojih gostiju zasadio preko tri tisuće stabala diljem Hrvatske, a ovogodišnji cilj je posaditi dodatnih osam tisuća stabala. 
Kampanja je pokrenuta prošle godine u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH. Prilikom prijave/odjave svaki Valamarov gost ima mogućnost donirati za sadnju stabala, a za svako donirano stablo Valamar će posaditi još jedno. Akciji se mogu priključiti svi gosti Valamarovih hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta u top destinacijama duž obale Jadrana od 15. srpnja do 15. listopada ove godine.
- Već drugu godinu provodimo ovu kampanju zajedno s našim gostima, koji su oduševljeni inicijativom i rezultatima. Neutralizacija ugljičnog otiska jedan je od glavnih ciljeva Valamarove strategije održivosti, a ova akcija sadnje stabala je korak u dobrom smjeru. Smanjili smo emisiju stakleničkih plinova u 1. i 2. opsegu za 67% od 2015. godine te nastavljamo dalje s ulaganjima u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti Valamara. 
Valamar u svojim destinacijama i na svojih 530 ha brine o 80 tisuća stabala, godišnje sadi preko tisuću stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti