Valamar Riviera, Plava laguna i Maistra sufinanciraju rad Hitne pomoći

Lokalno
22.05.2018 09:46
D. Požarić
Porečka ispostava Zavoda za hitnu medicinu
Porečka ispostava Zavoda za hitnu medicinu
Nakon što je Grad Poreč nedavno potpisao ugovore o dodatnom zapošljavanju timova hitne medicinske pomoći s općinama Poreštine, prekjučer su ugovor u ukupnom iznosu od 275.600 kuna potpisale i najveće turističke tvrtke koje posluju na ovom području – Valamar Riviera, Plava laguna i Maistra Sveukupan iznos nadstandarda, odnosno dodatnih timova u ispostavi Poreč za 2018. godinu iznosi gotov 869 tisuća kuna. Od toga Grad plaća skoro 476 tisuća ili 55 posto, turističke tvrtke 275.600 ili odnosno 32 posto, a okolne općine 118 tisuća kuna, odnosno 13 posto, saznajemo iz gradske uprave.
-Zahvaljujemo svim općinama i velikim turističkim tvrtkama koje ovim činom pokazuju društvenu odgovornost za jedno od najosjetljivijih područja, nakon što su ove godine svojim donacijama podržale Fond za izvrsnost u sportu i opremanje informatičkih učionica u novoj školi, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.
Svjesni činjenice da u području zdravstvene skrbi postoji još jedan problem, a to je nedostatak liječnika, Grad je od lani započeo s financiranjem najma stana za dvoje liječnika zaposlenih u ovom nadstandardu tijekom cijele godine, odnosno troje tijekom turističke sezone. Na taj način osiguran je dovoljan broj stručnjaka za rad na Porečkoj Hitnoj pomoći.
U proračunu za ovu godinu planirano je i 270 tisuća kuna za kupnju medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe u Poreču, čija je cijena 830 tisuća kuna, od čega Zavod za hitnu medicine Istarske županije snosi 560 tisuća, a ostatak Grad. Postupak javne nabave koji je proveo Zavod za hitnu medicinu Istarske županije je završen i nabavljeno je vozilo Volkswagen T6, prvo ambulantno vozilo u porečkoj ispostavi čija se isporuka očekuje početkom ljeta.
Zahvaljujući ovom gradskom sufinanciranju dobiveno je bolje opremljeno vozilo, što znači da će se od sada u njemu moći izvoditi potrebne intervencije kao i u ambulanti, dok su dosadašnja vozila bila sanitetska vozila koja su prvenstveno služila za prijevoz pacijenata i nisu imala uvjete za intervencije kao u ambulanti.
Valja još napomenuti kako Grad s otprilike 100 tisuća kuna financira na godišnjoj razini najam stanova za liječnike i medicinske djelatnike - ginekologinju, troje liječnika Hitne i voditeljicu biokemijskog laboratorija, čime se zadržava zdravstveni standard za sve građane Poreča i okolice. Važno je spomenuti i još neke oblike financijskih potpora u iznosu od dodatnih 100 tisuća kuna. Prošle je godine Grad platio još i 60 tisuća kuna za uniforme zaposlenika iz timova koji čine nadstandard na Hitnoj pomoći, kako bi svi bili jednako opremljeni. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti