Valamar Riviera ove godine ulaže više od 700 milijuna kuna

Gospodarstvo
01.05.2018 18:36
D. Požarić
Valamar Girandella resort
Valamar Girandella resort
U prvom tromjesečju 2018. godine Valamar Riviera ostvarila je izuzetno dobre poslovne rezultate zbog ranijih uskrsnih blagdana te uspješne realizacije većeg broja događaja na Krku i u Dubrovniku, čime je zabilježen 39 postotni porast prihoda od prodaje s 28 milijuna na 39 milijuna kuna. Sukladno snažnijoj potražnji i aktivnim upravljanjem prodajnim kanalima i cijenama ostvareno je 106.083 noćenja i prosječna dnevna cijena od 360 kuna, što čini 27 postotni rast u odnosu na 2017. Rezultati prvog tromjesečja nisu indikativni na razini godine, jer se najveći dio turističkog prometa odvija u drugom i trećem kvartalu. 
U sklopu trogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog dvije milijarde kuna do 2020. godine, u tijeku je finalizacija investicija vrijednih više od 700 milijuna kuna koje su važan pokretač rasta i pozitivnih očekivanja od nadolazeće sezone. Ključne ovogodišnje investicije odnose se na dovršetak Valamar Girandella Resorta u Rapcu u sklopu kojeg se ovih dana otvorio Valamar Girandella Maro Suites - prvi Kinderhotel u Valamarovom portfelju, repozicioniranje dubrovačkog hotela Valamar Argosy, obnovu hotela Valamar Imperial na Rabu te nastavak investicija u kampove u Istri i na otoku Krku.
Valamar je ove godine otvorio čak 600 novih radnih mjesta te će ove sezone od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljavati oko 6.600 djelatnika. Ove sezone Valamar otvara i četvrti hotel za sezonce, pa će uz visoko kvalitetne smještajne kapacitete za sezonce u Krku i Rapcu, „Kuća Valamar“ svoja vrata uskoro otvoriti sezoncima i na dvije lokacije u Poreču.
-Radovi se odvijaju prema planu, kao i sve završne pripreme za sezonu. Bilježimo daljnji rast potražnje i bukinga posebno za nove investicije i smještaj više kvalitete. Nastavljamo ulagati u razvoj proizvoda, destinacija u kojima poslujemo i poboljšanje plaća i uvjeta rada u turizmu, kao važan dio strategije daljnjeg rasta, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.
U partnerstvu s AZ obveznim mirovinskim fondovima, Valamar Riviera je početkom travnja okončala postupak kupnje 55,48 posto dionica tvrtke Hoteli Makarska. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti