Valamar Riviera objavila godišnje financijsko izvješće

Gospodarstvo
01.03.2023 07:34
kb
Valamar Tirena
Valamar Tirena
Autor: Valamar
Prema jučer objavljenom revidiranom godišnjem financijskom izvješću, Valamar Riviera je u 2022. godini ostvarila poslovne prihode od 325 milijuna eura, odnosno 11% više u odnosu na pred-kriznu 2019. godinu. Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi 103 milijuna eura, čime je ostvaren potpuni oporavak poslovanja na pred-kriznu razinu.
U 2022. godini u objektima pod upravljanjem Valamara realizirane su investicije u vrijednosti od 66 milijuna eura. U 2023. godini, Valamar Riviera planira ulaganja od 58 milijuna eura, od čega se 32 milijuna eura planira uložiti u podizanje kvalitete u destinaciji Dubrovnik kroz partnerstvo Valamara i AZ mirovinskih fondova. Ulaganja obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju i rebranding hotela Tirena, ulaganja u hotele Valamar Lacroma i Valamar Club Dubrovnik, te investiciju u Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu s brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta. Nadalje, značajna sredstva u 2023. godini uložit će se u projekte održivog poslovanja i podizanja kvalitete destinacije, što uključuje uređenje plaža, šetnica, biciklističkih staza i drugih javno dostupnih sadržaja koji pridonose boljoj kvaliteti života građana u lokalnim zajednicama tijekom cijele godine. 
S ciljem poboljšanja uvjeta rada u turizmu Valamar je najavio ulaganja od dodatnih 20 milijuna eura i u primanja radnika i povećanja plaća u 2023. godini.
Valamar Riviera je u 2022. godini objavila strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine koji uključuju postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanje i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganja u razvoj destinacija te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića. Valamar planira do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti