Valamar objavio rezultate za prvih šest mjeseci poslovanja

Gospodarstvo
01.08.2023 07:38
kb
Budući Pinea Resort
Budući Pinea Resort
Autor: Valamar
Valamar je uspješno otvorio sezonu 2023. godine s rastom noćenja i prihoda od 17% u prvih šest mjeseci u odnosu na prošlu godinu, ali operativni troškovi su porasli za 21,2%, negativno utječući na operativnu dobit.
Premium hoteli i kampovi i dalje bilježe najbolje rezultate, potvrđujući važnost ulaganja u turističku ponudu visoke dodane vrijednosti. Ove godine, najveća ulaganja u portfelj pod upravljanjem Valamara ostvarena su u tri hotela u Dubrovniku i obiteljskom zabavnom centru Maro World. Projekt Pinea, cjelogodišnje luksuzno ljetovalište s pet zvjezdica u Poreču, ponovno je pokrenut nakon trogodišnje pauze. Investicije u hotele, ljetovališta i kampove vrijedne 58 milijuna eura uspješno su realizirane, a planira se investicija za 2023./2024. u iznosu od 66,2 milijuna eura.
Kao najbolji poslodavac u turizmu, Valamar i ove godine nastavlja ulagati u podizanje primanja i razvoj djelatnika, s dodatnih 20 milijuna eura ulaganja u primanja radnika, čiji broj ove sezone doseže osam tisuća.
Valamar se posebno fokusira na održive i društveno odgovorne projekte. Cilj je postizanje ugljične neutralnosti do 2025. godine, pa se ulaže u dekarbonizaciju Valamara, s naglaskom na nabavu 100% električne energije iz obnovljivih izvora i povećanje udjela električne energije iz vlastitih solarnih elektrana. Tvrtka ima visok udio lokalne hrane i pića od 78% zahvaljujući suradnji s domaćim dobavljačima i OPG-ovima. Ulažu i u sustave biokompostiranja radi kvalitetnijeg upravljanja otpadom i smanjenja ugljičnog otiska.
Valamar je pokrenuo suradnju s WWF Adriom kako bi povećao održivost u nabavi proizvoda iz ribarstva i zaštitili Jadransko more i bioraznolikost. Također, provodi društveno odgovoran projekt "Valamar brine za marende fine", osiguravajući zdrave marende za istarske osnovne škole. Ove godine, Valamaru je dodijeljeno priznanje Nacionalne nagrade za okoliš 2023 GreenPrix za utjecaj na zajednicu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti