Valamar donirao 30.000 kuna Institutu Plavi svijet

Hrvatska i svijet
11.12.2015 10:03
D. Požarić
1
1
Valamar Riviera donirala je jučer 30.000 kuna Plavom svijetu - Institutu za istraživanje i zaštitu mora iz Velog Lošinja. Donacija je osigurana kroz projekt „meetINblue“ usmjeren na očuvanje biološke raznolikosti Jadranskog mora i zaštitu dupina, a Valamar Rivijera dodjeljuju ju institutu već četvrtu godinu za redom.
Institut Plavi svijet kroz svoja tri programa - znanstveno-istraživački, edukacijski i program zaštite, provodi istovremeno više projekata s ciljem prikupljanja informacija o životu ugroženih morskih organizama - prije svega morskih sisavaca i morskih kornjača, te obrazovanja javnosti i raznih interesnih skupina. Projekt zaštite dupina od svog osnutka do danas postao je jednim od primjera najbolje svjetske prakse uspješnog ujedinjavanja znanstvenog istraživanja s praktičnom zaštitom ugrožene vrste i njenog staništa.
-Naša je vizija ostvarenje održivog razvoja i učinkovite zaštite Jadranskog mora zasnovane na cjelovitom informiranju te primjerima najbolje prakse u upravljanju prirodnim resursima uz suradnju i podršku građana i javnosti. Drago nam je da je Valamar Rivijera prepoznala prednosti “meetINblue” projekta i što nas u našim aktivnostima već četiri godine prati. Smatramo to potvrdom kvalitete i vrijednosti projekta te istinskim doprinosom u podizanju svijesti javnosti o zaštiti dupina i očuvanju Jadranskog mora, istaknula je Andrea Borić, voditeljica lošinjskog edukacijskog centra o moru.
Ove godine na Danima hrvatskog turizma u Poreču Plavi svijet osvojio je prvu nagradu u kategoriji održivog turizma u području brige za okoliš.
-Odgovornost prema dionicima i zajednici u kojoj poslujemo jedno je od temeljnih Valamarovih načela i osnova za dugoročan poslovni uspjeh. Izuzetno su nam važni očuvanje kvalitete okoliša, mora i priobalja te unapređenje korištenja izvora obnovljivih energija kao prioritet dugoročne zaštite prirodnih ljepota i resursa, osnovnog preduvjeta odmorišnog turizma. Stoga potičemo brojne projekte koji doprinose sustavnom očuvanju prirodnih resursa te brizi za zajednicu u kojoj poslujemo, istaknula je Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova Valamar Rivijere. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti