Uz vinske ceste uskoro i ceste maslinova ulja

Istra
18.02.2004 00:00
Izvor: redakcija/ig
D. Požarić
1
1
1
Predstavnici upravnog odjela za turizam i trgovinu Istarske županije , jučer su u ruralnome hotelu u Filipinima održali prezentaciju novog županijskog projekta «Ceste maslinova ulja Istre» , a uz to predstavili i novoštampani priručnik «Upoznajmo ekstra djevičansko maslinovo ulje» - uradak nacionalne udruge «Citta dell olio» preveden za potrebe naših maslinara.

Kako je tom prigodom izjavio pročelnik Upravnog odjela za turizam i trgovinu Denis Ivošević , priručnik bi trebao postati abeceda svih koji se misle ozbiljno baviti maslinarstvom, odnosno uključiti se u projekt «Ceste maslinova ulja». Glavni cilj i namjera cijelog projekta je vratiti značaj maslinova ulja koje je ono imalo tijekom dugog i kontinuiranog niza u povijesti naše regije. Zacrtani projekt trebao bi zaživjeti otprilike za mjesec dana, a to konkretno znači da će predstavnici TZ-a selektirati proizvođače maslinova ulja na osnovu kriterija (prostor, podrum, kvaliteta) te odabrane uvrstiti u kartu «Ceste maslinovih ulja» koja bi u opticaj izašla tijekom ožujka. Kasnije bi se postavile i posebne oznake slične vinskim cestama, upriličile posebne degustacije, predavanja i slično rekao je Ivošević.

O priručniku «Upoznajmo ekstra djevičansko ulje» više je govorila recenzentica doc. dr. Olivera Koprivnjak . Čitavi projekt podržao prvi čovjek Hrvatske gospodarske komore iz Pule Šime Vidulin , a gradonačelnica Buja Lorella Limoncin Toth , prisutne pozvala da se po uzoru na druge mediteranske države uključe u zajednički projekt – gradovi ulja.
2

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti