Utrka Poreč Trophy starta u nedjelju: Biciklisti i timovi će ostvariti više od pet tisuća noćenja

Sport
05.03.2021 10:46
1
1
U Poreču su danas na konferenciji za medije predstavljene dvije od tri najdugovječnije profesionalne biciklističke utrke okupljene pod krovnim nazivom Istrian Spring Trophiesa: 22. po redu Poreč Trophy održat će se u nedjelju, 7. ožujka te 17. Istrian Spring Trophy, četverodnevna utrka koje će se odvijati idućeg tjedna.
–Start Poreč Trophy-a je u 11 sati ispred hotela Parentium, a zatim se kreće na glavnu cestu prema Taru. Natjecatelji će odvoziti ukupno 154 kilometara i to u šest krugova po 22 kilometara na relaciji Poreč – Tar – Labinci, a sam cilj će biti u 14.30 u centru Tara, predstavio je novinarima utrku sportski direktor i osnivač utrke Ivica Gržinić .
Utrke Istrian Spring Trophiesa ove godine ugostit će 29 timova te tri tima iz najviše svjetske Pro Team kategorije: Equipo Kern Pharma iz Španjolske te talijanskih timova Bardiani CSF i Vini Zabu koji će nastupiti i na ovogodišnjem Giru d’Italia.
2
Gržinić je istaknuo da su ispunjeni svi protokoli i zahtjevi istarskog Stožera civilne zaštite s kojima su stalnom u kontaktu.
Utrka Istrian Spring Trophy održat će se od 11. do 14. ožujka, a vozit će se etape diljem Istre, svakog dana po 160 kilometara. Start prve etape je u Poreču u 11 sati sa ciljem u Funtani, zatim slijedi "kraljevska" etapa Vižinada – Motovun, potom od Marčane do Umaga.
–U ovim vremenima kada nije lako organizirati bilo što, pohvale organizatorima što su uspijeli privesti projekt kraju te u Poreč privući više od pet tisuća noćenja. Lijepo je vidjeti oba porečka hotela puna, izjavio je direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik . (ls)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti