Ususret 46. Kantu: Predavanje o porijeklu i obilježjima istarske ljestvice

Kultura
22.05.2018 07:29
D. Požarić
Ilustracija (Youtube)
Ilustracija (Youtube)
Susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip početkom lipnja u Poreču održava se po 46. put. Kao jedna od najdugovječnijih porečkih manifestacija, potiče skladanje na istarskoj ljestvici, dijelu nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Ususret 46. Kantu, danas će u Pučkom otvorenom učilištu Poreč biti održano predavanje o porijeklu i obilježjima istarske ljestvice i njezinom odrazu na umjetničku glazbu.
Profesor Ante Cukrov govorit će o osebujnosti istarske glazbe i mjestu koje ona zauzima u općem pojmu glazbene umjetnosti. Prisutni će se moći bolje upoznati s “pjevanjem na tanko i debelo”, sviranjem tradicionalnih puhačkih instrumenata te saznati više o autohtonom, kroz stoljeća nepromijenjenom glazbenom izrazu.
Predavanje će biti zanimljivo svima koji se bave interpretacijom baštine te zaljubljenicima u povijest i glazbu, a posebno se pozivaju učenici i studenti.
Ulaz je slobodan, a mjesto i vrijeme održavanja utorak, 22. svibnja u 20 sati u foajeu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti