Usluga Poreč: Pridružite se našoj misiji, očuvajmo okoliš zajedno!

Lokalno
18.03.2023 17:46
Izvor: Usluga
kb
Autor: Usluga Poreč
Povodom Svjetskog dan recikliranja, Usluga Poreč naglašava koliko je važno odgovorno postupati s otpadom. U nastavku njihova objava:
Recikliranje je jedan od načina smanjenja količine otpada te zaštite okoliša. Povodom ovog dana pozivamo sve naše korisnike usluga da razmisle o vlastitim navikama, navikama unutar svog kućanstva i potaknu pozitivne promjene u svojoj zajednici. Svatko od nas, samo malim prinosom može učiniti veliki pomak ponajprije u svom mikrookruženju, a onda i šire. Recikliranjem možemo smanjiti potrošnju energije i prirodnih resursa, te smanjiti onečišćenje okoliša, čime osiguravamo bolju, ljepšu, čišću i sigurniju budućnost za nove naraštaje. Već od sutra pokušajte primijeniti samo nekoliko prijedloga koje donosimo u nastavku! 
Smanjite potrošnju energije!
Isključite uređaje kada ih ne koristite, koristite energetski učinkovite žarulje i kućanske uređaje, i koristite klima uređaje s efikasnom energetskom ocjenom.
Smanjite korištenje automobila!
Hodajte, vozite bicikl ili javni prijevoz kada god je to moguće, a automobil koristite samo kada je to nužno.
Smanjite korištenje plastičnih proizvoda!
Smanjite upotrebu plastičnih vrećica, slamki, posuda, boca i ostalih proizvoda od plastike i zamijenite ih s biorazgradivim ili recikliranim alternativama.
Reciklirajte!
Reciklirajte staklo, papir, plastiku i metal te izbjegavajte bacanje hrane. 
Prenamijenite!
Nemojte bacati predmete, udahnite im novi život! Plastična boca u svega nekoliko trenutaka može postati teglica za cvijeće, a staklenka posuda za pisaći pribor! 
Održavanje čistoće!
Ne bacajte smeće na tlo, vodu ili zrak, sudjelujte u akcijama čišćenja okoliša.
Kupujte proizvode lokalnih proizvođača!
Time smanjite potrošnju energije za transport i smanjite zagađenje okoliša. Istovremeno podržavate rad članova svoje zajednice! 
Smanjite potrošnju vode!
Isključite vodu dok perete zube ili se brijete, ugradite efikasne slavine i tuševe, te prikupljajte kišnicu za navodnjavanje vrta.
Recikliranje predstavlja samo jedan, ali važan korak u cjelokupnom procesu zaštite okoliša, s toga vas pozivamo da se pridružite našoj misiji i zajedno radimo na očuvanju boljeg i čišćeg okoliša.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti