Usluga Poreč: Isporučeni spremnici za odvojeno sakupljanje komunalnog otpada

Lokalno
09.02.2021 12:32
Foto: Usluga Poreč
Foto: Usluga Poreč
Početkom godine započela je druga faza isporuke spremnika za odvojeno sakupljanje otpada te je isporučeno 13.896 spremnika za prikupljanje otpadnog papira i kartona, te 13.896 spremnika za prikupljanje otpadne plastike, odnosno ukupno 27.792 spremnika, javljaju iz Usluge Poreč koja je provela i nabavu vreća za sakupljanje otpadnog stakla, a koje će se zajedno sa spremnicima za papir i plastiku podijeliti svim korisnicima.
Spremnici su podijeljeni isključivo pravnim subjektima na području Grada Poreča te općina Vrsar, Funtana i Tar-Vabriga. Podjelom je uspostavljen plan primopredaje odvojeno sakupljenog otpada, te se svaka vrsta otpada prikuplja jednom u dva tjedna. Podjelom se uklanjaju eko otoci na kojima se sakupljaju navadene vrste otpada te će se odvojeni komunalni otpad sakupljati na mjestu nastanka odnosno od vrata do vrata.
Isporuka spremnika započela je sredinom 2020.godine te je u prvoj fazi isporučeno 290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, 290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpadne plastike i 28 spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog stakla, odnosno ukupno 608 spremnika.
Podjelom ukupno 28.400 spremnika za odvojeno sakupljanje otpada osigurati će se zaokruženi sustav gospodarenja otpadom, koji je propisan svim strategijama i planovima gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj, a koji će doprinijeti smanjenju količine sakupljenog miješanog komunalnog otpada te povećanju prikupljenog reciklabilnog otpada. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti