Usluga: Edukacija djece OŠ Poreč za selektivno prikupljanje otpada

Lokalno
17.11.2005 00:00
Izvor: Usluga/dp
D. Požarić
1
1
U utorak, 15. listopada je Usluga u suradnji sa ravnateljicom Osnovne škole Ana-Marijom Barbić i voditeljima eko grupa organizirala edukativno predavanje i primopredaju kontejnera za papir, metal, plastiku te ostali komunalni otpad.
1
Direktor komunalnog poduzeća Rodoljub Kosić i rukovoditelj RJ "Čistoća" gospodin Dino Mates dali su kratki osvrt o načinu selektiranja otpada te upute o tome što takav način selektiranja znači u odnosu na dosadašnji način zbrinjavanja otpada. Kako kaže direktor Kosić, "odvojenim sakupljanjem otpada možemo bitno smanjiti količinu otpada, a s druge strane možemo iskoristiti brojne sastojke otpada koji nepovratno završavaju na odlagalištima. Ukoliko nastavimo sav otpad odlagati na odlagalište trebat će nam nova odlagališta, a ovakvim postupanjem smanjit će se količina otpada a našoj djeci ostaviti ćemo više životnog prostora".

Ravnateljici Barbić uručeni su CD-i sa filmom o selektiranju otpada koje će djeca pogledati na satu razredne nastave.

Cilj projekta jest osvješćivanje djece za očuvanje okoliša i sagledavanje vrijednosti različitih vrsta otpada.

S obzirom na iskazani interes djece iz eko grupa, u Usluzi vjeruju da će program selektivnog prikupljanja polučiti pozitivne rezultate a imaju, kažu, i saznanja da će se u tu akciju aktivno uključiti i nastavnici.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti