Uskrs u Poreču: Marenda za sve, Slatko jutro, dječje radionice i brojna druga događanja

Lokalno
28.03.2024 08:46
kb
Izvor: Turistička zajednica Grada Poreča
Uskrsni produženi vikend donosi, po svim najavama, lijepo vrijeme i bogat program za sve generacije na Trgu slobode, koji su za sve Porečane i goste pripremili Turistička zajednica grada Poreča i Grad Poreč.
U petak, subotu i ponedjeljak, od 10 do 16 sati na Sajmu tradicionalnih istarskih proizvoda svoje proizvode izložiti će desetak štandova, koji će nuditi tipične Istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, vino, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande. 
U subotu od 10 do 13 sati organiziran je program namijenjen najmlađima. Biti će tu oslikavanja lica ( face painting ), kreativna uskršnja radionica i zabavne uskršnje igre sa animatorima, igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima. Za one malo starije biti će tu i stol za društvene igre te igra cornhole . Na trg će doskakutati i veseli zeko koji će djeci i onima koji se tako osjećaju dijeliti čokoladna jaja i slatkiše. 
U subotu od 10 do 12 sati učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča u sklopu Slatkog uskršnjeg jutra će pripremiti za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih Istarskih delicija kao što su pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a biti će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja. Za dobru atmosferu u subotu od 10 do 14 sati pobrinut će se DJ Mister G.
U nedjelju u 10 do 12 sati na Trgu Slobode poslužit će se, sada već tradicionalni, besplatni uskršnji domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice. A od 10 do 13 sati posjetitelje će zabavljati vrsni glazbenici iz Big Banda Pula.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti