Uskoro moderno dječje igralište i klupa za prematanje i dojenje na plaži Materada - San Martin

Lokalno
05.03.2021 10:55
D. Požarić
1
1
Ovih se dana na popularnoj porečkoj plaži Materada – San Martin uređuje moderno dječje igralište. Bit će opremljeno klackalicom na opruge za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri nivoa, penjalicom s mrežom, ljuljačkom - košarom, društvenom igrom školice, uz antistres podlogu za sva igrala i setom za odvojeno prikupljanje otpada.
-Tu je i klupa za dojenje i prematanje za mame i bebe, ali i podsjetnik na to da je dojenje za bebe najbolji način prehrane te da majke mogu dojiti gdje god žele, kažu u porečkoj gradskoj upravi.
2
2
Igralište se gradi u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u okviru projekta „Živjeti zdravo“. HZJZ je osigurao set igrački i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku. Navedene aktivnosti organiziraju se na lokalnoj razini i redovito provode unutar gradskih parkova, s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša.
Kako bi se obitelji s djecom dodatno motiviralo na provođenje slobodnog vremena na otvorenom u svako doba, formiran je set opreme za dječja igrališta koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.
Za uređenje ostalog dijela plaže Materada – Sv.Martin izdana je građevinska dozvola, a ovo igralište će upotpuniti cjelokupno uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih gradskih plaža, stoji u priopćenju iz Grada Poreča. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti