USB-ovka Lejla Hasanagić je the Best Female Talent na ESDU Croatia open

Mozaik
19.02.2013 19:48
D. Požarić
1
1
Prošlog je vikenda u Požegi održano plesno natjecanje Dance Star Croatia 2013. kojeg organizira European Show Dance Union. Radi se o otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je ujedno i kvalifikacijski turnir za World dance Masters koji će se u okviru Croatia Dance Star Festivala održati u Poreču od 15. do 19. svibnja ove godine.
Kvalifikacijska natjecanja će se tijekom proljeća održavati i u Južnoj Africi, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Srbiji i Austriji, a na finalnom se natjecanju – Svjetskom prvenstvu očekuje preko 4000 plesača i plesačica.
Društvo Naša djeca i udruga mladih USB su i ove godine na kvalifikacijskom turniru ostvarili veliki uspjeh.
DND je nastupio sa deset koreografija koje su otplesale članice plesnih grupa Las Chicas, Ars, Think Pink, Slatkice, Bambole i Leptirići te za svoj nastup osvojile 6 prvih, 2 druga, jedno treće i jedno četvrto mjesto. Autorice koreografija su voditeljice DND-ovih plesnih grupa Ivana Domazet, Adila Bidžos i Elisabeth Wertheim. Na finalno natjecanje – svjetsko prvenstvo kvalificiralo se osam koreografija:
  • Penguins and the snowball - grupa Slatkice
  • Gossip - grupa Las Chicas
  • Ghost game - grupa Las Chicas
  • A page from my diary - grupa Ars
  • Where the light gets in - grupa Ars
  • Chrazy Orchestra – grupa Leptirići
  • Chlidren's play – grupa Think Pink
  • Circus nightmare – grupa Think Pink
Plesačice USB-a su se natjecale u 9 koreografija i sve su izborile pravo nastupa na svjetskom prvenstvu u Poreču: Drop in the ocean, Breath me,  He's gone, Goin' In To build a home, Skin and bones, The last goodbye, In this shirt i Raise your hands for peace.
U različitim kategorijama USB-ovke su osvojile ukupno pet prvih, dva druga, jedno treće i jedno četvrto mjesto.
Autorica svih njihovih koreografija je Ivana Domazet, a "To built a home" je kandidirana za najbolju među 192 prikazane koreografije.
Najboljom plesačicom natjecanja (Best female talent) proglašena je USB-ovka Lejla Hasanagić, a tu je laskavu titulu 2011. godine uspjela osvojiti i Ivana Domazet.
USB je pokazao da ima nepresušan izvor talenata i osiguranu kvalitetnu plesačku budućnost.
Foto: Bernard Ritoša

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti