Upoznajmo Porečane: Gordan Gregurović Gogo

Lokalno
11.08.2015 08:00
D. Požarić
Gordan Gregurović Gogo
Gordan Gregurović Gogo
Razgovor zabilježio: Davorin Balaž
Naš je današnji sugovornik svojim umijećem bez teksta ostavio renomirana imena hrvatske estrade. Publiku osvaja svojom jedinstvenošću, originalnošću i pozitivom. Začuvši njegovu interpetaciju pjesme Feeling good, Jacques Houdek se u The Voiceu okrenuonakon samo pet sekundi, dok je ostatak žirija odlučio pričekati kraj pjesme i uživati u njegovom glasu. On je jedinstveni The Voice iz Poreča, Gordan Gregurović .
Na otvorenju spomenute emisije nastupio je s pjesmom koju su u svojim karijerama otpjevali glazbeni velikani Muse, Sammy Davis Jr., Bobby Darin, Traffic, Michael Bublé, The Pussycat Dolls, George Michael, John Barrowman, John Coltrane, Toše Proeski, Frank Sinatra Jr., Adam Lambert i mnogi drugi. Gogo ima 27 godina, živi u Poreču gdje je završio osnovnu i srednju školu. Po zanimanju je turističko-hotelijerski komercijalist, a neizostavni dio života svakako mu je glazba kojom se posljednjih godina intenzivno bavi. Radi u Laguni Poreč, u Odjelu zabave i animacije.
Kako i kad si se odlučio baviti glazbom?
Zapravo, još u vrtiću (smije se). Odgojiteljica Gorjana Gašparini uvela me u svijet glazbe; na priredbama sam bio glavni vokal u dječjem zboru. Pjevanje mi je otad (p)ostalo hobi, a od 2013. sam se odlučio intenzivnije baviti tim poslom.
Zašto baš pjevanje?
Tata mi je gitarist i nagovarao me da krenem njegovim stopama. Budući da me sviranje nije zanimalo, a pjevati uživam, izbor je bio logičan.
Kako i kada je osnovan Act Positive Duo?
S dečkima iz USB Poreč (Urbana subkulturna baza) krenuo sam u osnivanje benda. Svirali smo iz čistog užitka. Sa Zlatkom Crnkovićem koji se kasnije priključio, vrlo sam brzo pronašao zajednički jezik te smo počeli nastupati kao duo. Zapravo, za to je zaslužan Michel Burić , vlasnik Cafe bara Epoca, koji me prije dvije godine pozvao da pjevam za 8. mart. Nakon uspješno odrađene gaže, zakazane su još dvije, pa smo, shvativši da dobro radimo, odlučili i nastaviti. Sviramo domaće i ex-Yu hitove, čime smo pridobili veliki broj fanova i ponuda za gaže.
Kako je došlo do odluke da se prijaviš u The Voice?
Prijavljivao sam se u glazbene reality showove poput Hrvatska traži zvijezdu, gdje sam ušao u top 100. Međutim, koncept mi se nije svidio. Budući sam pratio The Voice u drugim zemljama, primijetio sam da je puno kvalitetniji i odlučio se prijaviti kada se pojavio u Hrvatskoj. Najviše me privuklo to što žiri odluku o izboru kandidata koji će ući u nečiji tim donosi samo na temelju glasa, a ne fizičkog izgleda.
Kakav je osjećaj pjevati i čekati da se netko od članova žirija okrene?
Kako sam bio 4. po redu, a prije mene je samo Indira odabrala jednu curu, mislio sam da nemam šanse ući u nečiji tim. Međutim, Jacques se okrenuo nakon samo 5 sekundi. Nakon toga sve je bilo puno lakše.
Kako si se osjećao kada se svih četvero članova okrenulo?
U tom trenutku bio sam totalno izvan sebe. Osjećaj je predivan! Dobio sam priznanje za svoj rad od renomiranih imena, a to mi mnogo znači.
Zašto si izabrao Jacquesa Houdeka kao mentora i kako je raditi s njim?
Jacquesa sam izabrao jer ga smatram najboljim vokalom u Hrvatskoj. Od njega se može puno naučiti. Uspješno prenosi znanje te mi je u vrlo kratkom periodu dao puno korisnih savjeta. Jacques je perfekcionist u poslu. Sviđa mi se što je u potpunosti posvećen tomu da iz svojih kandidata izvuče najviše što može. Oduševio me jer je nakon showa došao u Poreč na promociju mog prvog singla „Ne vjerujem da ti ništa ne značim“.
Gordan i Jacques
Gordan i Jacques
Jesi li zadovoljan prvim reakcijama javnosti na svoj privijenac?
Odmah nakon predstavljanja pjesme u Villi Polesini 26. srpnja, pjesma i spot pušteni su u javnost preko društvenih mreža i YouTubea. Na promociji je bilo oko 300 uzvanika. Program su vodili Kristijan Nemet i Dražen Turina Šajeta. Specijalni gost bio je Jacques Houdek koji je zajedno sa mnom otpjevao Gibonnijeve Zlatne godine i svoj hit Stotinama godina. Atmosferi su doprinijele i djevojke iz USB-a koje su izvele show s vatrom. Sve je bilo kako sam zamislio, pa i bolje, a za to mogu zahvaliti obitelji, rodbini, prijateljima, djevojci Marini i sponzorima. Reakcije javnosti i glazbenika jako su pozitivne što mi daje dodatni motiv nastaviti dalje.
Tko je osim tebe zaslužan za prvu pjesmu „Ne vjerujem da ti ništa ne značim“?
Autor je teksta Alen Orlić iz Zagreba, a za glazbu i aranžman zaslužan je Ivan Mikulić iz Čakovca.
Prvi Gogov singl - Ne vjerujem da ti ništa ne značim
Prvi Gogov singl - Ne vjerujem da ti ništa ne značim
Kakvu poruku želiš poslati svojom glazbom i kakve emocije želiš prenijeti na publiku?
Želim ljudima prenijeti mnogo pozitivne energije i vjeru u ljubav.
Možeš li izdvojiti najdraže trenutke svoje glazbene karijere?
Izdvojio bih nastup sa Jacquesom Houdekom u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu na humanitarnom koncertu za djecu oboljelu od malignih bolesti, nastup s grupom Vatra na porečkom Trgu slobode te na predstavljanju prvog singla u Poreču, a veseli me i budući nastup na Jazz festivalu, 19. 8. u Poreču u Caffe Del Maru uz pratnju Blues Brajdersa .
Daljnji planovi u karijeri?
Nastavak svirki s Act positive duom, izdavanje novog singla, a jednog dana i albuma. U svakom slučaju, neću odustati od glazbe jer bez nje ne bih mogao.
Omiljena vrsta glazbe?  Omiljena pjesma?
Volim sve vrste, ali ako moram izdvojiti pop, rock i gospel. Omiljene grupe su mi Queen i Parni Valjak te njihove pjesme Show must go on i Dok je tebe.
Imaš li svog uzora u glazbi?
Aki Rahimovski i Freddie Mercury. Aki je kompletan pjevač s odličnim scenskim nastupom, a Mercuryja smatram najboljim pjevačem svih vremena i još se uvijek ne usudim pjevati njegove pjesme.
Osim glazbe, čime se baviš u slobodno vrijeme?
Vrlo sam svestrana osoba; bavim se tradicionalnim i uličnim kazalištem kao glumac, redatelj i scenarist.
Tvoj životni moto?
Vodim se citatom kultne porečke grupe Kultura: „Možeš biti sve što želiš, ali ne možeš biti ja.“ Nikada nisam bio povodljiv i uvijek sam imao svoj put u životu. Smatram da svaka osoba treba biti posebna i živjeti po svome.
[yt4]
[yt5]
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti