Upisi u treću smjenu Ljetnog kampa još traju, moguća i četvrta

Lokalno
23.07.2015 07:04
D. Požarić
1
1
Upisi u treću smjenu Ljetnog kampa Grada Poreča od 27. srpnja do 8. kolovoza još traju. Voditelji kampa posebice pozivaju školarce od devet godina naviše da se prijave za sudjelovanje u kampu koji se već tradicionalno održava na Gradskom kupalištu. Uz to, otvorene su i predbilježbe za četvrtu smjenu, koja bi, ako se iskaže dovoljan interes, s održavanjem počela 10. kolovoza.
Ekonomska cijena boravka po djetetu je 1.590 kuna, a Grad Poreč – Parenzo će, kao i dosad, sufinancirati dio ekonomske cijene. Roditelji djece s područja Grada Poreča – Parenzo plaćat će 695 kuna po smjeni za prvo dijete, a roditelji s dvoje i više djece imaju određene popuste (522 kune za drugo dijete, 348 za treće dijete). Također, troškove boravka za djecu sa socijalnim potrebama u potpunosti snosi Grad Poreč-Parenzo na prijedlog Centra za socijalnu skrb, a Gradsko društvo Crvenog križa u Poreču svojim vozilom besplatno prevozi djecu koja stanuju izvan Poreča.
Upisi u Ljetni kamp Grada Poreča održavaju se u prostorijama Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu, kao i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Grada Poreča - Parenzo, Obala M. Tita 4, Poreč. Besplatan broj za dodatne informacije je 0800 404 400.
Ovogodišnji je Ljetni kamp Grada Poreča u novom ruhu, a dan počinje u 6.45 kada počinju pristizati prvi polaznici. U 8 počinje jutarnje razgibavanje i gimnastika, a sve se nastavlja radionicama karatea, juda, badmintona, nogometa ili odbojke na pijesku. Okosnica aktivnosti u Kampu oduvijek je bilo plivanje - kako obuka za neplivače, tako i usavršavanje i učenje novih tehnika za plivače, pa se tako dobar dio dopodnevnih aktivnosti odvija u vodi. Osim plivanja, tu su i igre u vodi s rekvizitima, te odbojka i košarka u vodi, vaterpolo, vožnja kajakom.
Predah su igre na suhom, pikado, stolni tenis, kolo sreće, memory i forza quatro, igre bez granica, potraga za blagom. Mnogi vole prezentacije sportskih klubova i udruga iz Poreča – tako su se djeci u Kampu prezentiraju jedriličari, ronioci, karate klub, tekvando klub, kinološko društvo, Crveni križ, penjački i šahovski klub, mažoretkinje, žongleri i drugi, a u posjet dolazi i profesorica biologije s kojom mališani, uz pomoć mikroskopa proučavaju tajne podmorja. Popodnevni sati obično su rezervirani za radionice: likovnu, onu Porečkih mažoretkinja, žonglersku, glazbenu. U slučaju kiše, radionice Ljetnog kampa održavat će se u Centru za mlade Poreč.
Uz navedene aktivnosti, mališani odlaze na izlete u vodeni park Aquacolors, razgledavanje ljepota našeg mora podmornicom, te izlet brodom. Sve vrijeme s mališanima je tim od devet stručnjaka – kineziologa i odgajatelja, a nakon napornog dana uvijek dobro dođe i odmor uz marendu i ručak koji su organizirani u Kampu. Kamp s radom završava u 16.15.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti