Ukrali mu više od 170 tisuća dolara, novcem kupili automobile

Crna kronika
17.09.2023 17:18
D. Požarić
O1 YP2i HZ7 policija veza u vozilu
O1 YP2i HZ7 policija veza u vozilu
Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su četvorica mladića, 11. rujna u večernjim satima u okolici Pazina počinili kazneno djelo teške krađe na štetu 86-godišnjaka.
Sumnjiči ih da su, nakon što su ušli kroz otvoreni prozor kuće u vlasništvu 86-godišnjaka, nasilno otvorili zaključani radni stol i iz njega otuđili novac u vrijednosti višoj od sto sedamdeset tisuća dolara.
Policijski službenici su temeljem prikupljenih saznanja i operativnim radom na terenu već idućeg dana na području općine Kanfanar uhitili maloljetnika kojeg se dovodi u vezu sa događajem, a 13. rujna na području Vrbovskog uhitili su i 21-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. 
Drugi 19-godišnjak uhićen je 14. rujna na području Zagreba te su svi prepraćeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su, kako bi sakrili trag novca, dio konvertirali u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba. Ukradenim novcem kupovali su automobile, dok su dio novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu koji će biti vraćen vlasniku.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti