Uključi se u projekt Volontiranje 2 GO

Lokalno
03.12.2018 15:08
D. Požarić
1
1
U toku je Olimpijada volonterstva, aktivnosti projekta Volontiranje To Go, započela 15. listopada ove godine, a predviđen je završetak 30. travnja sljedeće godine.  Projekt provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića, Volonterskim centrom Istra i Društvom Naša djeca Poreč te u suradnji s različitim organizatorima volontiranja u zajednici, a financijski ga podržava Europska unija iz  Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Cilj projekta je izgraditi kapacitete škola kao organizatora školskog volontiranja i ojačati kapacitete organizatora volontiranja u zajednici (organizacija civilnog društva i ustanova) za održivo uključivanje srednjoškolaca u volontiranje.
Kroz olimpijsko razdoblje srednjoškolcima će biti omogućeno sudjelovanje u  10 volonterskih akcija koje organiziraju udruge i ustanove koje su uključene u projekt.
Olimpijada je namijenjena svim srednjoškolcima, a kriteriji za uključivanje dostupni su na FB stranici .
Potrebe za volonterima oglašavaju se putem Facebook stranice Volontiranje To Go.
Volonterske akcije koje se provode u okviru projekta, usmjerene su na različita područja djelovanja i života u Poreču, a cilj im je izgradnja i promicanje suradnje među organizatorima volontiranja, nadogradnja aktivnosti i usluga koje se pružaju, kao i pružanje podrške volonterima pri uključivanju u volonterske aktivnosti dostupne u zajednici. Sve što rade, u službi je promocije vrijednosti volontiranja u gradu Poreču..
Do sada su srednjoškolci imali priliku volonterski se uključiti u provedbu festivala Poreč Dox, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i u radionicu izrade novogodišnjih čestitki u suradnji s Društvom invalida Poreč i Gradskim društvom Crvenog križa Poreč.  Slijede volonterske akcije u vrijeme porečkog adventa: Društvo Naša djeca Poreč i Gradska knjižnica Poreč angažirat će volontere za uloge 4 žive maskote koje će animirati i informirati djecu o programima koji se za njih nude, potom u spremanju i ukrašavanju keksa, miješanju koktela, tehničkoj pomoći u provedbi dječjeg festivala Veseli Glasi - Voci allegre.
Srednjoškolke i srednjoškolci pozvani su da se uključe u Olimpijadu, a sve zainteresirane koji imaju pitanja ili prijedloge za suradnju, da se obrate voditeljici projekta Sunčici Damjanović na e-mail adresu suncica@cgiporec.hr , ili na broj mobitela 091/6674480.
Pratite ih  na Facebook stranici Volontiranje To Go te putem Instagram profila volontiranje2go. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti