Ukanović razriješen, Vojinović novi predsjednik nakon izvanredne sjednice Skupštine Udruženja obrtnika Poreča

Lokalno
30.12.2008 00:00
D. Požarić
Igor Vojinović (sjedi slijeva), Aldo Ukanović (stoji slijeva) i Zlatko Janković
Igor Vojinović (sjedi slijeva), Aldo Ukanović (stoji slijeva) i Zlatko Janković
POREČ - Nakon što je izabran za predsjednika županijske Obrtničke komore, Aldo Ukanović morao je odstupiti s mjesta predsjednika Udruženja obrtnika Poreča, na kojem se nalazi posljednjih 17 godina. Na izvanrednoj sjednici Skupštine, održanoj jučer u podne, Ukanović je razriješen, a za novog predsjednika imenovan je njegov dosadašnji zamjenik Igor Vojinović. U vođenju Udruženja Vojinovićev će zamjenik biti Zlatko Janković.
Prilikom izbora novog predsjednika dio skupštinara tražio je pauzu i mogućnost da se istakne još jedan kandidat, osim Vojinovića kojega je predložio Upravni odbor. Međutim, u stanci se oko prijedloga kandidata nije usuglasilo najmanje deset skupštinara. Nakon stanke, od 20 prisutnih članova Skupštine 19 ih je bilo za izbor Vojinovića, koji je jedini bio suzdržan u glasanju.
Vojinović je obrtnik od 1996. godine, a od 2006. vodi sekciju trgovaca u Udruženju, predsjednik je Ceha trgovaca u županijskoj Obrtničkoj komori i dopredsjednik Udruženja. Ukanović je rekao da je Upravni odbor odlučio njega kandidirati »zbog kontinuiteta«, što skupštinari nisu osporavali, ali su neki inzistirali na pravu davanja protuprijedloga, odnosno poštivanju procedure.
Ukanović je rekao da je »više nesretan nego sretan« zbog izbora na čelo županijske Komore, ali da je šest udruženja tri mjeseca to od njega tražilo, jer da jedino on može pomiriti stavove u Komori. Istaknuo je da su zbog loših međuljudskih odnosa 22 člana Skupštine županijske Komore tražila glasanje o povjerenju predsjedniku te da je prilikom glasanja 27 članova uskratilo to povjerenje, a četiri su bila suzdržana. »Veliki je posao preda mnom, ali tako je bilo i 1999. godine kad sam prihvatio mandat predsjednika pod uvjetom da se iselimo iz Decumanusa. Tako je i bilo. Već smo sljedeće godine bili u novim prostorijama iznad Lacopa, a danas smo u svom Domu. Imamo troje zaposlenih u stručnoj službi s visokim kvalifikacijama i bez pretjerivanja mogu reći da smo najbolji u Hrvatskoj. U kratko vrijeme napravili smo više nego itko drugi«, rekao je Ukanović.
U ime članova Skupštine i Upravnog odbora Zlatko Janković zahvalio je bivšem predsjedniku. »U 17 godina učinio je jako puno, ugradio dio sebe u Udruženje i ovaj Dom koji mi skupštinari moramo učiniti još svrsishodnijim za obrtnike koji su ga financirali. Ukanović ne odlazi iz Poreča, ostaje dio nas i zajedno ćemo donositi odluke vezane za upravljanje Udruženjem«, rekao je Janković.
S. MATEJČIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti