Uhićen Tihomir Kokolek, poznat po aferi 'Maturalac'

Crna kronika
02.11.2015 14:40
D. Požarić
Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)
Prema pisanju portala emedjimurje, danas je iz Policijske uprave međimurske potvrđeno da je uhićen Tihomir Kokolek, vlasnik putničke agencije Express-tours iz Čakovca, poznat javnosti po aferi "Maturalac".
Naime, brojni učenici, među kojima i oni iz Medulina, Buzeta i Pule, uplatili su maturalne izlete u ovoj agenciji, no kad su trebali krenuti, ispostavilo se da su prevareni - novac je nestao, a učenici su ostali bez izleta.
Kako smo već pisali sredinom lipnja, učenici škole iz Buzeta su s putničkom agencijom Express - tours Čakovec trebali su ići na dvodnevni završni izlet i terensku nastavu u Slavoniju, no dan uoči polaska stigao je e-mail kojim im agencija bez ikakvog obrazloženja otkazuje izlet.
- Dogodila nam se strašna prijevara. Sav novac je uplaćen, potvrđeno nam je da je sve spremno, a sat nakon toga došao je mail o otkazivanju izleta. Naravno, na telefone agencije nitko se nije javljao, a ubrzo su postali i nedostupni. Pogledali smo tekući račun agencije i pokazalo se da je on blokiran. Zvali smo hotel u kojem smo trebali prenoćiti, tamo nema uplaćenih rezervacija. Nakon konzultiranja s drugim školama, shvatili smo da je riječ o prijevari. Mislimo da treba stati na kraj masovnim prijevarama poput ove i upozoriti ostale ljude, ispričali su nam u lipnju revoltirani buzetski osmaši.
Kokolek je u bijegu od lipnja, a prema pisanju portala emedjimurje, 1. studenog nešto poslije pola noći stigao je na granični prijelaz Otok Virje (manji granični prijelaz sa Slovenijom u Varaždinskoj županiji iz smjera Ormoža), te je tamo uhićen. Tereti ga se za kaznena djela prijevare - točnije, prouzročene velike materijalne štete, navodno više od sto tisuća kuna. (GI)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti