Udruženje obrtnika Poreč: Popusti na uređaje za kontrolu krivotvorenih novčanica

Gospodarstvo Lokalno
16.02.2023 08:14
D. Požarić
Ilustracija
Ilustracija
Autor: Pixabay
U Udruženju obrtnika Poreč saznajemo da su za članstvo ugovorili popuste za kupnju uređaja za kontrolu falsifikata novčanica i flomastera za kontrolu krivotvorina.
Dosadašnje hrvatsko tržište sa kunskom valutom nije bilo izloženo velikom riziku krivotvorenja jer je ono bilo relativno malo, a rizik veliki. Uvođenjem eura hrvatsko tržište novca postaje otvorena za ulazak novčanica eura iz eurozone, ali i falsificiranih novčanica. Tijekom 2022. HNB je ukupno evidentirao 437 komada krivotvorenih novčanica svih valuta koje su izdvojene iz optjecaja. Povremeno se i u Istri u javnosti čuje o otkriću  krivotvorenih novčanica eura. Kako bi se spriječili veći gubici i neugodnosti zbog dokazivanja neumiješanosti u falsificiranje novca, savjetuje se poduzetnicima i obrtnicima koji rade s gotovinom da se, ako to već nisu učinili, pripreme i uvedu u poslovanje neki od postupaka kontrole ispravnosti novčanica.
 Više informacija o ostvarivanju popusta na uređaje za kontrolu novčanica u Udruženju obrtnika Poreč mailom: tajnik@uoporec.hr ili pozivom na 052/492-085 (svakim radnom danom od 7 do 15 sati).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti