Udruženim snagama do talijanskog turističkog tržišta

Istra
19.02.2004 00:00
Izvor: Novigradski list
D. Požarić
1
1

Na trodnevnom promotivnim nastupu Turističke zajednice Istarske županije predstavila se krajem prosinca u talijanskom mjestu Garda, na jezeru Lago di Garda , i turistička ponuda ex-Bujštine odnosno Novigrada. Već treću godinu zaredom turističke zajednice ex-Bujštine, među njima i novigradska, promoviraju svoju ponudu u sklopu tradicionalne manifestacije "Natale tra gli olivi a Garda", kada se velik broj turista "slijeva" u ovu također turističku destinaciju na obali jednog od triju najvećih evropskih jezera. Značaj ove promotivne akcije potvrdili su svojim prisustvom i Klaudio Stojnić , predstavnik Hrvatske Turističke zajednice u Italiji, te Vesna Terzić , konzul RH u Milanu.
2
2

Svoje turističke "argumente" u Gardi su neposredno promovirali direktori i djelatnici Turističkih zajednica Buja, Novigrada i Savudrije, a promotivnim materijalom potencijalnim talijanskim gostima predstavili su se i TZ-i Umaga, Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja, te dio turističkih i ugostiteljskih subjekata s tog područja. Kako je istarsko turističko tržište poslovično zahtjevnim talijanskim gostima posebno zanimljivo i kao gastro-destinacija, njegovo predstavljanje u Gardi popraćeno je i odgovarajućom promocijom istarskih gastro užitaka. U šatoru površine od oko 400 četvornih metara kroz tri dana manifestacije konoba Čok našeg sugrađanina Sergija Jugovca predstvljala je dio onoga što Istra u domeni enogastronomije može ponuditi. Posjetiteljima su se po promotivnim cijenama nudila neke od prepoznatljivih istarskih specijaliteta - istarski pršut i sir, bakalar na bijelo, rižoto s morskim plodovima, palenta sa šugom od divljači, fritaja s tartufima, ombolo i kupus, fritule i kroštule te druge delicije, a sve popraćeno neizbježnom malvazijom i merlotom. Velik interes posjetitelja pokazao je kako je ovakav način promocije "pun pogodak" i svakako čini razliku, pozitivnu dakako, u odnosu na standardnu percepciju turističke promocije - distribuciju reklamnog materijala po štandovima.
Kako je i taj način promocije ipak neizbježan, zastupljen je bio i ovom prilikom, no promotivni štand u Gardi je zapravo bio izložbeni prostor u kojem su posjetitelji Istru i njezin sjeverozapadni dio mogli doživjeti vizualno, slušno, ali i mirisom i okusom. U jednoj je prostoriji naime upriličena izložba fotografija i postera promoviranih turističkih destinacija uz promotivne filmove projicirane na tzv. "video-wallu", dok se u drugoj sobi, uređenoj uz detalje poput stare "kredence", stola i stolice iz neke istarske kantine, stare bičiklete… gostima nudila paleta reprezentativnih eno i gastro proizvoda istaknutih istarskih proizvođača vina, suhomesnatih proizvoda i tartufa. Dio proizvoda gosti su mogli besplatno kušati, a sve je bilo i na prodaju, po promotivnim cijenama, naravno, pa su nerijetki posjet promociji istarskog turizma iskoristili i za malu "špežu" eno i gastro delicija s Poluotoka. Dio promotivne slike bili su i mali ručno izrađeni kažuni, rad također naše sugrađanke, te vrećice s lavandom, koje su gosti kao suvenire mogli kupiti odnosno dobiti na poklon.
3
3

Kompletnu trodnevnu manifestaciju turističke promocije Istre i Bujštine uspješno je koordinirao Guido Schwengersbauer, marketing manager županijske Turističke zajednice. Iskusni turistički djelatnik s višegodišnjim iskustvom nastupa na promotivnim sajmovima i manifestacijama brinuo je o svakom detalju i uz pomoć predstavnika lokalnih TZ-a uspješno "držao konce" ovog sada već tradicionalnog predstavljanja turističke Istre na djelu talijanskog tržišta
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti