Udruga SOS Šape Poreč prikupila tri tisuće kuna kojima pomaže pazinskom HappyEndu i Farmici iz Našica

Lokalno
30.07.2018 13:36
D. Požarić
Akcija Udruge SOS Šape kod Trga slobode u Poreču
Akcija Udruge SOS Šape kod Trga slobode u Poreču
Porečka udruga za zaštitu životinja SOS Šape je u subotu, 28. srpnja u Ulici Nikole Tesle (u blizini porečkog Trga slobode) održala humanitarnu akciju za napuštene životinje, kojom je prikupila tri tisuće kuna. Najvelikodušniji u podršci bili su Porečani, a u posjetu su volonterima i zaštitnicima životinja stigli i brojni ljubimci iz pazinskog, porečkog i pulskog skloništa koji su u njima pronašli svoj dom.
Sredstva su ovoga puta raspodijeljena udrugama SOS Šape Poreč, Farmici iz Našica te udruzi HappyEnd Pazin koja skrbi o 50-tak pasa i jednako toliko maca, a djeluje na potpuno volonterskoj osnovi.
-Ovime Udruga SOS Šape Poreč pokazuje kako za ljubav prema životinjama granice ne postoje i zasigurno svatko od nas s malo volje i truda može pomoći da se za napuštene šapice na putu do njihova udomljenja osiguraju bolji uvjeti. Mi smo kao udruga odlučili pomoći Farmicu, grupu mladih entuzijasta koji su, kako sami kažu, odlučili spasiti sve lutalice svijeta i udomiti ih.
Njihov je cilj sagraditi sklonište, s obzirom da su skloništa koja vode udruge najracionalniji način zbrinjavanja životinja, dok su volonteri voljni pomoći svima koji sa njima dijele misiju, rekla je predsjednica Udruge SOS Šape Poreč Sanja Arnold i dodala kako s Udrugom HappyEnd iz Pazina imaju potpisan i sporazum o suradnji te pomažu koliko god mogu, s obzirom na to da je situacija vrlo teška, a i nedostaje volontera. Arnold je pozvala sve koji mogu da se uključe u nedjeljne šetnje u Pazinu, jer je to vrijeme za pse iz skloništa da se socijaliziraju i provedu vrijeme u ugodnoj šetnji prirodom.
Udruga SOS Šape trenutno traži dom za 25 pasa i četrdesetak maca, a želi pomoći i ostalim udrugama, ne samo u Istri, nego u cijeloj Hrvatskoj. Porečki volonteri pozivaju sve koji žele i mogu da doniraju za nezbrinute životinje kako bi im se osigurala hrana i veterinarski troškovi.
Udrugu je moguće kontaktirati putem Facebook stranice , a donirati na PBZ IBAN broj HR79 2340 0091 1109 1187 1.
-Javiti se možete i kako bi volontirali, na bilo koji način koji vama odgovara. Šapice će vam biti zahvalne, poručuju iz Udruge SOS Šape. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti