Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili prvu nagradu na natjecanju u Opatiji

Lokalno
23.11.2023 07:26
kb
ObTrnyp90-snapchat-124366054_crop.jpg
ObTrnyp90-snapchat-124366054_crop.jpg
Autor: Umjetnička škola Poreč
U Opatiji je od 14. do 17. studenoga održano 62. Županijsko natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplini glasovirski duo, glasovir za šest i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti i komorni sastavi (6-9 članova).
Ocjenjivački sud, sastavljen od istaknutih pedagoga i eminentnih umjetnika, uključujući predsjednika Branka Mihanovića te članove Krešimira Bedeka, Nenada Merlea, Gorana Jurkovića i Lidije Horvat Dunjko, ocijenjivao je sastave u kategorijama dua, tria, kvarteta, kvinteta i sastava od 6 do 9 članova.
Na natjecanje u navedenim disciplinama prijavilo se 96 sastava iz osnovnih i srednjih glazbenih škola te Akademije iz cijele Hrvatske.
Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici David Pršurić (5. razred), Lucia Janko (5. razred), Erik Petrović (6. razred) i Arian Matić (6. razred), svirajući zajedno u komornom sustavu koji je pripremila učiteljica Romina Legović.
Kvartet harmonika, u sastavu David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić, natjecao se u prvoj kategoriji kvarteta (osnovne škole) te su svojim uspješnim nastupom osvojili prvu nagradu s ukupno 95,40 bodova.
Ocjenjivački sud imao je izazovan zadatak ocijeniti učenike u svakoj pojedinačnoj disciplini gdje su se zajedno natjecali različiti instrumenti. Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe, te umjetničkog dojma izvedbe (ocjene osobnog pristupa izvedbi).
David, Lucia, Erik i Arian osvojivši prvu nagradu na Županijskom natjecanju stekli su pravo nastupa na Državnom natjecanju koje će biti održano od 8. do 10. prosinca u Požegi.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti