Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili 9 nagrada u Italiji

Kultura
04.07.2019 10:57
Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili 9 nagrada u Italiji
Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili 9 nagrada u Italiji
Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili su sveukupno 9 nagrada na Međunarodnom festivalu harmonike 28a Festa internazionale della Fisarmonica  koje se prošlog vikenda već tradicionalno održaou Erbezzu kod Verone u Italiji. Natjecanje se odvija u raznim disciplinama, podijeljenima po kategorijama, dobnim skupinama, za soliste, komorne ansamble i orkestre a porečani su osvojili pet prvih nagrada, dvije druge nagrade i dvije treće nagrade.
U A kategoriji (do 10 godina), učenica Stefany Vladušić iz I. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar, osvojila je prvu nagradu, s 97 bodova od mogućih 100 bodova. U B kategoriji ( do 12 godina), učenik Nikola Antolović , iz IV. razreda harmonike u klasi profesora Paola Peruška, osvojio je prvu nagradu s 96 bodova. Također u B kategoriji, učenik Vito Mendica iz III. razreda harmonike u klasi profesorice Anamarije Lovrečić, osvojio je prvu nagradu. U C kategoriji, učenica Riccarda Labinac iz V. razred harmonike i Filip Žiković , iz V. razred harmonike u klasi Vilijane Šugar osvojili su prvo mjesto.
Drugu nagradu u B kategoriji s 94 boda osvojio je Leo Jurković iz II. razreda harmonike u klasi Vilijane Šugar.
Treće mjesto u C kategoriji osvojila je Vita Blažević iz V. razreda harmonike u klasi profesora Paola Peruška. Također u C kategoriji učenice Stella Ljubović iz V. razreda harmonike u klasi Vilijane Šugar i Roberta Brčić iz V. razreda harmonike u klasi profesorice Anamarije Lovrečić osvojile su treće mjesto s po 90 bodova.
Učenici su također nastupili na Gala koncertu pobjednika natjecanja u velikoj sportskoj dvorani Erbezza gdje su ocjenjivački sud i gradonačelnik Erbezza Lucio Campedelli uputili posebne čestitke učenicima i učiteljima Umjetničke škole Poreč. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti