Učenici Umjetničke škole Poreč na međunarodnom harmonikaškom natjecanju u Portugalu

Lokalno
13.11.2019 09:23
1
1
Na 69. izdanju natjecanja Trophée Mondial de l'Accordéon- International Open Trophy održanom prošlog tjedna u portugalskom Louléu Republiku Hrvatsku i Grad Poreč predstavljali su učenici porečke Umjetničke škole Vito Mendica pod vodstvom učiteljice Anamarije Lovrečić i Vita Blažević pod vodstvom učitelja savjetnika Paola Peruška.
U jakoj konkurenciji porečki su učenici osvojili mjesta na rang listi najboljih mladih harmonikaša svijeta. Vito Mendica, učenik četvrtog razreda harmonike u III. kategoriji za natjecatelje do 12 godina, svojim je nastupom osvojio je šesto mjesto. Vita Blažević, učenica šestog razreda harmonike u V. kategoriji za natjecatelje do 14 godina, također je osvojila šesto mjesto.
Pravo na sudjelovanje u tjednu punom koncerata, masterclassova, konferencija i nastupa najboljih harmonikaša svijeta porečki su učenici stekli osvojenim prvim nagradama na Međunarodnom natjecanju 2019. Crnoj Gori. U iznimno su kratkom vremenu pripremili vrlo zahtjevan program za nastup na natjecanju u Portugalu, a njihovi su učitelji bili i dio ocjenjivačkog suda sastavljenog od renomiranih profesora i harmonikaša iz više od 25 država.
Osnovan 1951. godine u organizaciji Confederation Mondiale de l Accordeon, za glazbene kritičare ovo je jedan od najprestižnijih događaja u umjetnosti sviranja harmonike. Natjecanje se odvija svake godine u drugoj državi i na različitim kontinentima, a sljedeće izdanje održat će se u Pekingu. (sj)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti