Učenici TUŠ Antona Štifanića na studijskom putovanju u Italiji

Lokalno
03.07.2015 12:25
D. Požarić
1
1
Učenici TUŠ Antona Štifanića su 23. lipnja bili na studijskom putovanju u talijanskom mjestu Forlimpopoli u regiji Abruzzo. Dio je to međunarodnog projekta "Love your heart" iz natječaja prekogranične suradnje IPA Adritic sufinanciranog od strane Europske unije.
U pratnji profesora Željana Pelože i profesorice Sanje Pilato učenici Sanja Toncin, Endy Cvitko (iz 2. razreda kuhara) i Marin Struja (iz 1. razreda kuhara) imali su priliku sudjelovati s ostalih 60 sudionika u radionicama i na predavanjima održanim u školi "La Scuola di Cucina di Casa Artusi", pod nazivom Heart & Food.
Istarska županija je, odnosno njen Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb kao vodeći partner 2011. godine, prijavio projekt "Love your heart" na EU natječaj prekogranične suradnje IPA Adriatic u partnerstvu s Istarskim domovima zdravlja (IDZ), Općom bolnicom Pula, 3 talijanska partnera (Scuola Centrale Formazione – Mestre; Azienda ULSS n.14 – Chioggia i Casa di cura Madonna della salute – Porto Viro) i jednim albanskim partnerom (ADRA Albania).
Projekt je prošao natječaj i njegova je trogodišnja implementacija započela u listopadu 2012. godine. Ukupan proračun projekta iznosi 1.433.290,00 Eura, od čega je za Istru izdvojeno 810.290,00 Eura ili preko 6.153.000,00 kuna.
Cilj je projekta promicanje znanja o kakvoći hrane i zdravlja. Sudionicima se nastojalo ukazati na iskoristivost svih namirnica u kuhinji. (TUŠ/dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti