Učenici TOŠ Poreč na terenskoj nastavi u Veneciji, Padovi i Akvileji

Lokalno
06.05.2019 14:40
kb
1
1
Učenici viših razreda Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin" prošlog su tjedna bili na terenskoj nastavi upoznavanja s kulturom, poviješću i znamenitostima Venecije, Padove i Akvileje, važnim povijesnim središtima.
Prvi dan bio je posvećen Veneciji, gradu posebne ljepote i šarma, gdje su učenici u pratnji vodiča razgledali Duždevu palaču, sjedište nekoć najmoćnije sile Jadrana. Nakon ručka uputili su se prema mostu Rialto, najpoznatijem i najznačajnijem među mnogobrojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale. Po dolasku na Trg svetog Marka posjetili su baziliku istoimenog sveca i uživali u pogledu na pozlaćene mozaike, kupole i skulpture.
4
Drugog dana na red je stigla Padova, grad znanstvenika, umjetnika i studenata. Učenici su posjetili Botanički vrt utemeljen 1545. godine i smatran najstarijim sveučilišnim botaničkim vrtom na svijetu, od osnutka na izvornoj lokaciji. Nakon šetnje gradom i ručka, uz stručno vođenje učenici su razgledali Baziliku sv. Antuna Padovanskog, koja osim groba tog sveca čuva i brojna umjetnička djela, pa se za nju često kaže da je i riznica umjetnina.
Posljednja postaja terenske nastave bila je Akvileja, Rimska kolonija iz 181. godine pr. n. e., jedan od najvećih gradova Rimskog carstva i jedna od najvažnijih antičkih luka na Jadranskome moru. Uz stručno vođenje, učenici su razgledali akvilejsku baziliku, kriptu s freskama i forum, srce političkog, društvenog i upravnog života antičkoga grada. (kb)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti