Učenici SŠ Mate Balote na Internacionalnom sajmu pršuta - ISAP 2015.

29.10.2015 09:31
Mihaela Peruško
1
1
U Tinjanu, općini istarskog pršuta, 17. i 18. listopada održan je 9. Internacionalni sajam pršuta (ISAP 2015.). Učenici SŠ Mate Balote odlučili su ga posjetiti na sam dan otvaranja - 17. listopada.
Na ISAP-u se predstavilo preko 40 izglača iz Hrvatske, Italije, Austrije, Španjolske, Slovenije, Italije, Srbije i Crne Gore. Posjetitelji su na jednom mjestu mogli uživati kušajući vrhunske gastronomske suhomesnate delicije. Pored toga, u ponudi su bila i znamenita tinjanska vina, rakije i domaći sir.
Na vanjskom dijelu, izvan glavnoga šatora, preko 80 izlagača ponosno je predstavilo i proizvode od lavande, ručno pletene košare, domaće marmelade i sl.
Nije sve u hrani, već je nešto i u predivnim slikama iste, pa smo tako posjetili i prigodnu izložbu prve međunarodne likovne kolonije, a zatim i XX. izložbu kosira pod nazivom „Dvajsettežaki“, gdje smo mogli iz prve ruke vidjeti stare kosire koje su koristili (i još uvijek koriste) naši nonići. Tamo su nas dočekali mali folkloraši, izvevši nezaboravnu plesnu točku.
Čast nam je da smo ove godine upravo u tradicionalnom Tinjanu mogli posjetiti takav jedan značajan internacionalni sajam i nadam se da ćemo uskoro imati prilike upoznati još pokoji zavičajni kraj.
Matea Bernobić

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti