Učenici klavira Umjetničke škole Poreč osvojili prve i drugu nagradu na međunarodnom natjecanju u Križevcima

Kultura
02.04.2024 15:49
kb
Nikolaj Zupe
Nikolaj Zupe
Izvor: Umjetnička škola Poreč
Učenici Umjetničke škole Poreč - Nikolaj Zupe, Rene Viljanac i Rita Gulić - postigli su značajan uspjeh na nedavno održanom Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Sonus op. 8". Natjecanje je od 19. do 28. ožujka organizirala Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus. Disciplina je obuhvatila solfeggio, klavir, udaraljke, tambure i violinu.
Natjecanje je već osam godina uspješno okupljalo sudionike iz cijele države i regije, uz prisutnost uglednih glazbenih pedagoga kao članova ocjenjivačkog suda. Ove godine, učenici iz raznih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine pokazali su svoje vještine. U disciplini klavira, natjecalo se 115 učenika u pet kategorija po dobi.
Umjetnička škola Poreč izdvojila se po postignućima svojih učenika:
  • Nikolaj Zupe, učenik 4. razreda klavira u klasi prof. Jerka Crljenka, osvojio je prvu nagradu i prvo mjesto s ukupno 97,80 bodova.
  • Rene Viljanac, učenica 2. razreda klavira u klasi prof. Ivane Katunar, također je osvojila prvu nagradu s ukupno 91,40 bodova.
  • Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi prof. Aleksandre Orbanić, osvojila je drugu nagradu s ukupno 88,20 bodova.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti