Učenice Umjetničke škole Poreč predstavile školu na Požeškom plesokazu

Kultura
25.03.2024 13:02
kb
Izvor: Umjetnička škola Poreč
Učenice završnog razreda škole suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč predstavile su svoju školu na 23. Požeškom plesokazu, koji se održao u Gradskom kazalištu Požega od 1. do 3. ožujka.
Učenice su se istaknule već prvog dana festivala izvedbom koreografije pod nazivom "Nostalgija", koju je osmislila učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, uz glazbu koju je napisao učitelj Haris Brković. Njihova izražajnost i posvećenost prenijele su emocije na publiku, oduševivši prisutne.
Osim nastupa, učenice su sudjelovale i na plesnim radionicama suvremenog plesa i jazz dance-a pod vodstvom plesnih pedagoginja Nike Lilek i Virne Hošnjak. Imale su priliku naučiti nove plesne korake i plesati s vršnjacima iz različitih zemalja. Također, imale su priliku pogledati profesionalnu plesnu predstavu “Olimpijada duše“ Masa dance company.
U programu ovogodišnjeg Plesokaza sudjelovali su plesači iz 25 gradova Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, što ukupno čini 44 plesne škole, grupe, studija i klubova. Učenici i učiteljica suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč već osmu godinu za redom sudjeluju na ovom događaju, što predstavlja važan doprinos hrvatskoj plesnoj umjetnosti.
Festival je organizirala Umjetnička organizacija “Plesna radionica Ilijane Lončar” uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti