Učenice 4. razreda agrotehničara SŠ Mate Balote u Travniku

23.11.2018 14:18
Tina Horvat
1
1
Od 15. do 17. studenoga 2018. godine, u Travniku (Katoličkom školskom centru Petra Barbarića) održan je Susret međunarodne suradnje učeničkih zadruga Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje je sudjelovalo više od 40 sudionika – zadrugara, voditelja i suradnika učeničkih zadruga.
Na susretu su sudjelovale i učenice 4. razreda agrotehničara Srednje škole Mate Balote iz Poreča Emilija Maurović i Carol Peruško , ujedno i članice učeničke zadruge Parentino , i voditeljica Margita Žiković .
Susretu je prethodio posjet Hidroelektrani Jajce II, smještenoj na obali rijeke Vrbas i obilazak grada Jajca uz stručno vodstvo.
U Travniku su zadrugari posjetili Memorijalni muzej i rodnu kuću Ive Andrića, Zavičajni muzej i Franjevački samostan u Gučoj Gori, a na povratku KŠC Don Bosco u Žepču.
U sklopu Međunarodnog susreta održane su i četiri kreativne radionice:  Izrada božićnih čestitki (tehnika zlatovez), Izrada božićnih čestitki (tehnika prešano cvijeće), Izrada svjetlećih ogrlica i Sicanje – tradicionalno tetoviranje Hrvata katolika u BiH-u .
Ovaj međunarodni susret protekao je u ugodnom i edukativnom ozračju, a kroz druženje i radionice učenice zadrugarke su stekle nova znanja, iskustva i prijateljstva te iz Travnika ponijele puno lijepih uspomena.
Margita Žiković, prof.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti