U Vrsaru održana radionica iz projekta "MORe MORe"

Lokalno
07.06.2018 11:29
D. Požarić
1
1
U Vrsaru je prekjučer održana druga radionica za dionike budućeg Multimedijskog interpretacijskog centara (MIC) mora i podmorja sjeveroistočnog Jadrana „MORe MORe“ koji će biti smješten u zgradi u blizini vrsarske rive. MIC će utjecati na povećanje zadovoljstva gostiju i razvijenosti destinacije, na kvalitetu i proširenje turističke ponude, kao i na produženje sezone te će povećanim brojem posjetitelja destinaciji biti od značaja za poduzetnike u ugostiteljstvu, turizmu i trgovini.
Temeljna ideja centra „doživi more“ ili „osjeti more“ inicijativa je lokalne zajednice da na svojevrsni način oda počast moru te ga predstavi svojim posjetiteljima. Kompozicijski prostor bit će dizajniran tako da se stječe dojam različitih razina mora i morskih dubina – od dna mora pa sve do površine.
Na radionici sudjelovali su predstavnici županijskih i lokalnih institucija: Nada Prodan Mraković pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske Županije, predstavnice Nature Histrice, Ivan Gerometta, načelnik Općine Vrsar sa suradnicima, Natalija Vugrinec, direktorica Turističke zajednice općine Vrsar, predstavnici Dječjeg vrtića Tići, Montrakera i Osnovne škole Vrsar. Općina je dogovorila suradnju s dizajnerskim timom fourLINK consultinga, zaduženim za detektiranje tema i podtema, a koje su predmet tematske interpretacije, te izradu koncepta dizajna i tehničkih specifikacija za multimediju.
U konzultacijskom procesu s dionicima je odlučeno da će budući Centar posjetitelje upoznati s fizičkim i kemijskim osobinama Jadranskog mora, vjetrovima, florom i faunom, a posebno će se osvrnuti na vrsarski akvatorij te na zaštićena područja Limskog zaljeva i šume Kontije. Osim prirodnih obilježja ovog kraja, dio Centra bit će posvećen interakciji mora i čovjeka, predstavljat će vrsarske kamenolome, tradiciju ribarstva, gastronomiju, sportsko-rekreativne aktivnosti te naravno održivi turizam. Cilj dizajnerskoga tima je da se sinestezijski, korištenjem različitih medija (od tradicionalnih rješenja do multimedijskih) prenese doživljaj, ispriča priča.
More je za malo mjesto kao što je Vrsar u pravom smislu život i upravo stoga lokalna zajednica želi svima onima koji odluče posjetiti ovaj Centar prezentirati priču o suživotu mora i ljudi i pružiti iskustvo mora na edukativan, interaktivan i zabavan način, a koje će posjetiteljima ostati u sjećanju te ih osvijestiti o važnosti razvoja održivog turizma i skladnog suživota čovjeka s prirodom. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti