U utorak otvorenje izložbe "Crte lica: izbor iz fundusa porečkog muzeja"

Kultura
23.02.2024 07:33
kb
"Crte lica"
"Crte lica"
Izvor: Zavičajni muzej Poreštine
Izložba dr. sc. Elene Uljančić pod nazivom "Crte lica: izbor iz fundusa porečkog muzeja", financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Poreča, otvara se u utorak, 27. veljače u 19 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine.
Izložbom će se prikazati odabir od stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki, a na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja. Antički portreti isklesani u kamenu, reljefi lica na uljanicama u terakoti, portreti careva na kovanicama, srednjovjekovna arhitektonska plastika, barokni portreti, novovjekovni namještaj, djela moderne umjetnosti samo su neki od predmeta koje će posjetitelji moći vidjeti na izložbi. Najvećim dijelom riječ je o predmetima koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti, kao i o novim akvizicijama i recentnijim arheološkim nalazima iznimne vrijednosti.
Koncept izložbe, odabir muzejskih predmeta i tekstove potpisuje kustosica, ujedno i ravnateljica porečkog muzeja, dr. sc. Elena Uljančić. Vizualni identitet i postav izložbe napravila je Kristina Kalčić Brajković / KKA studio, dok su tisak i tehnička realizacija izložbe povjereni Propagandi iz Poreča. Recenzentice izložbe su povjesničarke umjetnosti Leila Topić viša kustosica Muzeja suvremene umjetnosti i dr. sc. Jasna Galjer, muzejska savjetnica i redovita profesorica u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Izložba će ostati otvorena do kraja godine, a u sklopu nje će se organizirati stručna vodstva, edukativni programi i ostali prateći događaji te tiskati katalog.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti